Пламен Андреев: Само Левски! Искам да спечеля Ередивизи

Пламен Андреев: Само Левски! Искам да спечеля Ередивизи

Topsport.bg

06-09-2024, 15:03

Вратарят на Фейенорд Пламен Андреев даде специално интервю пред колегите от Спортал. Стражът разказа за трансфера си в нидерландския гранд, периода си в Левски, тежките моменти и как се е стигнало до трансфера му. Андреев говори и за предстоящите мачове на младежкия национален отбор.

"Интересът датира от няколко месеца. Нещата се случиха бързо. Бяха тук, харесаха ми държанието, харесаха ми играта и се случи трансферът. Не знаех, че са ме гледали на тренировка, но щом Генчев го е казал явно е вярно. Отношението, което ми показаха, ти дава много да се раздадеш максимално. Беше невероятно. Тук в Левски го има това отношение, но не на такова ниво. Беше невероятно, благодаря им на хората.

От доста време не бяхме имали от този тип трансфер. Това е резултат от моята работа и от моя професионализъм. Работата тепърва започва. Убеден съм, че ми предстоят много хубави моменти.

На по-младите от мен искам да им кажа да не спират да се борят и всяка тренировка да им дава нещо. Господ гледа и ще им се отблагодари. Винаги на феновете съм показвал нужната любов, както и те на мен.

Чувството беше неописуемо, когато дебютирах за Левски. Тогава казах на родителите ми, че това е едно от малкото неща, които исках да постигна. Оттам се появи Станимир Стоилов, на когото благодаря много. Даде ми шанса, даде ми капитанската лента напълно незаслужено. Да знаеш, че един треньор ти гласува такова доверие и то в такива мачове. Той ми каза "ти заставаш на вратата". Знаех, че не мога да разочаровам такъв човек.

Надявам се да тръгна по стъпките на Ники Михайлов, а дано и да го надмина. С него се чухме. Пита ме как е минало всичко, пожела ми да се случи трансферът още когато видя, че има интерес. Пожела ми и успех. Аз му благодаря за цялото време заедно. Имало е случаи, когато стоим на тренировка и ми обяснява нещата. Много ми помогна.

Много искам да благодаря на Божидар Митрев, с когото минахме през доста труден период. Помогна ми да развия играта си на друго ниво и ментално да вдигна себе си. Няма какво да се лъжем - по едно време бях в дупка, но той ми помогна много. Трябва да си ментално стабилен и физически разпуснат - това е най-важният съвет, който получих.

Това е най-важното нещо - да продължиш да работиш. Грешките се случват и се пращат на силните хора, за да може да те изгради като човек. Бяхме сплотени с моите родители в този мой тежък период. Малката ми сестра го приемаше тежко. Никога не са си позволявали родителите ми да говорят пред мен по тези теми.

Разделяме се с добри чувства с Левски. Мислел съм си, че мога да напусна Левски, но не и по този бърз начин. За 3-4 дни беше всичко финализирано. Четвъртък 9:30 си бях договорил личните условия и 15 минути по-късно имахме билети за Нидерландия.

Убеден съм, че с този мой трансфер отварям пътя на много млади момчета. Нямам търпение за Шампионската лига. Надявам се след някакво време да запиша минути, да дебютирам, да играя за Фейенорд. С треньора на вратарите се запознахме, показа ми концепцията им. Каза ми какво ще се иска от мен. Нещата са сходни с нещата, които се случваха с Николай Костов миналата година - това е модерният футбол.

Зависи от мен всичко. Ще чакам своя шанс, но той трябва да се заслужи. Както си го заслужих в Левски.

В младежкия национален отбор настроението винаги е оптимистично. Всеки иска да се докаже на голямата европейска сцена. Можеш само да се насладиш срещу Полша и Германия. Трябва задължително да победим Полша, за да имаме шанс за класиране.

Още днес мисля да отида до "Герена", за да кажа "чао" на съотборниците ми. Много ще ми липсват. Връзката между нас беше уникална, но мисля, че с новите ми съотборници във Фейенорд също ще създам уникална връзка. Според мен Левски тази година ще се бори с Лудогорец за първото място. Левски ще е в Топ 2 със сигурност. Ще дадат много голям отпор на Лудогорец, защото знам как се работи. Този отбор може да не е напълно готов, но със себераздаването ще докаже, че заслужава. Мачът в Разград си вървеше 0:0 и ни победиха с гол от рикошет. Феновете да не спират да подкрепят своите футболисти. Обичам ви и само Левски! Следващата ми мечта е да вляза в конкуренция за титулярно място във Фейенорд и да спечеля Ередивизи", заяви Андреев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини