САЩ приключи участието си в Копа Америка

САЩ приключи участието си в Копа Америка

Topsport.bg

02-07-2024, 12:18

САЩ загуби с 0:1 от Уругвай и не успя да се класира за 1/4-финалите на Копа Америка. Домакинът в турнира остана на трето място в група "С" с 3 точки. Напред продължават Уругвай и Панама.

Защитникът Матиас Оливера отбеляза единствения гол в мача, игран в Канзас Сити. Той бе точен в 66-ата минута. Следващият противник на тима на Марсело Биелса ще е Колумбия или Бразилия.

След поражението от Панама САЩ се нуждаеше от задължителен успех днес. Съставът не създаде нито едно положение до почивката, макар че в предни позиции играеха Кристиан Пулишич, Фоларин Балогун и Джовани Рейна.

В 27-ата минута Максимилиано Аруахо бе принудително сменен, поради травма. В края на полувремето Балогун пострада при сблъсък с вратаря на "албиселесте" Серхио Роше и също напусна, на негово място влезе Рикардо Пепи.

Дарвин Нунес пропусна чисто положение за Уругвай в 37-ата минута. В 66-ата минута Мат Търнър отрази удар с глава на Роналд Араухо, но пръв до топката стигна Оливера и я прати в мрежата.

Четвърт час преди края изстрел на Пулишич бе избит от голлинията. Успехът е първи за Уругвай над САЩ от 1993 година. "Урусите" не бяха печелили първите си три двубоя в Копа Америка от 1959 година.

Източник: Topsport.bg