Сватбата е бил изваден от листата за новата кампания в елита

Сватбата е бил изваден от листата за новата кампания в елита

Topsport.bg

20-06-2024, 08:27

Сериозна промяна е настъпила в лисатата на съдиите, които ще ръководят в Първа лига през сезон 2024/25. От нея е бил отстранен Ивайло Стоянов, който е известен с прякора си Сватбата.

Петричанинът все още не е навършил възраст за край на кариерата. Той е на 43 години. Така Сватбата на този етап няма да свири срещи от елита. Той не присъства и в листата на Втора лига.

Последният му двубой в елита бе Пирин (Благоевград) - Хебър (Пазарджик), завършил 0:0, на 21 май.

През изминалата кампания Стоянов свири 11 двубоя в Първа лига. Той бе и главен ВАР-съдия. Запознати смятат, че през новия сезон той ще е само ВАР арбитър, където е международна категория и влиза в екипа на Георги Кабаков.

Няма ясна причина поради която петричанинът е изпаднал от листата. Съдийската комисия бе тази, в която имаше най-много промени след последния Изпълком, които бяха иницирани от новия президент на централата, Георги Иванов. Шефът на СК Давид Борбалан остана, но има нови членове.

През сезон 2022/23 Ивайло Стоянов изтърпя сериозно наказание и близо 200 дни бе без наряд за Първа лига.

Списикът с ръководещите в елита съдии се състои от 24-ма, а този за втория ешелон включва 30 арбитри. В Първа лига отново е включена Християна Гутева, която дебютира на Крумовград - Левски от плейофите, в края на миналия сезон.

Източник: Topsport.bg

Последни новини