Септември с гневна реакция след мач в елитната група до 17 години

Септември с гневна реакция след мач в елитната група до 17 години

Topsport.bg

днес, 10:00

От Септември излязоха с остра позиция по повод двубоя от елитната юношеска група до 17 години срещу Славия на стадион "Александър Шаламавов", след който клубът бе лишен от домакинство за два мача.

Ето какво написаха софиянци: 

"На 17.09.2024 година се изигра двубоят от елитна юношеска група до 17 години между отборите на ПФК Славия София и ПФК Септември София, завършил при резултат 2:2. В рамките на нормалните футболни искрици по терена, под ръководството на главният рефер Николай Ангелов, чието "успешно съдийство" може да бъде поставено под огромна въпросителна, двата отбора си разделиха по точка и завършиха срещата така както са завършвали всичките им срещи помежду - с приятелски поздрав и феърплей, както между играчите, така и между служебните лица.

С решение на ДК към БФС от дата 19.09.2024 година, под пълна тишина от страна на всички ДЛЪЖНОСТНИ лица, в периода от края на срещата до 19.09.2024 година, ПФК Септември София разбра, че е лишен от домакинство за две срещи, а старши треньорът на отбора - Петър Василев е наказан с лишаване от изпълняване на своите функции за три срещи.

Преди да продължим, не случайно обръщаме внимание, че делегат на срещата е г-н Георги Петров Матев, станал известен с това, че бе длъжностно лице на злополучната среща от елитна юношеска група до 17 години между отборите на ФК Национал София и ПФК Левски София, завършила с масов бой и сериозни физически последствия за част от състезателите. Задаваме въпроса, но отговор не чакаме, защо г-н Матев продължава да бъде назначаван на мачове от най - високото елитно юношеско ниво на българският футбол, след като всички знаем, небезизвестният факт, че още тогава му бе трудно да се справи със своите задължения, не успя да предотврати грозните сцени, на които станахме свидетели, предостави непълен доклад за инцидента с най - лесното обяснение, че просто не е видял .. и странно как тогава пропусна да опише "нахлуването на външни лица в съдийската стая", но ..

На 17.09.2024 година, г-н Матев видя! Освен, че видя, взе решение да напише доклад, за да покаже, че е способен да си взима "хонорара" и заедно с главният рефер Николай Ангелов изопачиха отделни ситуации до степен, в която смело можем да заявим, че "на лъжата краката са къси", а техните определено отговарят на старата българска поговорка!

Питаме директно:

1. Г-н Матев, смятате ли, че упражняване на реваншизъм спрямо други футболни клубове, ще изчисти срамното петно от преди няколко седмици, което падна върху Вашето име, затваряйки си очите за фактите при един от най - големите и злополучни инциденти, засягащи ДЮФ в България?

2. Г-н Матев, отричате ли, че преди да "нахлуе" - г-н Кристиян Добрев (спортен директор на ПФК Септември София) в съдийската стая е получил разрешение от Вас и е поканен да влезе, след като е проявил отлично възпитание, почуквайки на вратата с въпрос "Мога ли да вляза?"? Вие коментирахте ли видео моментите с него? Това нахлуване ли е, ако ДА - защо не извикахте охраната за съдействие и не бе ли идентична ситуацията от преди няколко седмици? За протокола - и ние бяхме там, и ние видяхме! И отново за протокола, в коридорите на стадион "Александър Шаламанов" има камери, които с лекота ще докажат, че "нахлуване" - няма!

3. Г-н Ангелов, отричате ли, че имате "по - специално" отношения към старши треньорът на нашият отбор и не веднъж сте го показвали в миналото със спорни отсъждания против отборите, които е ръководил? Бихте ли коментирали наглото си и арогатно поведение, което не веднъж сте демонстрирали в доста мачове от юношеските нива?

4. Г-н Ангелов, можете ли да отречете, че минути след края на срещата, Вие, Вашите асистенти и г-н Матев изгледахте спорните ситуации в мача на терена, от нашето предаване на живо в присъствието на двама от директорите в нашият клуб? Бяхте ли малтретиран, обиждан, заплашван и спрян от възможността да се приберете в съдийската стая или двете страни - ние и вие, споделихме помежду си трактовката на спорната ситуация, след което напуснахте терена необезпокояван, придружаван от охранителите, осигурени от ПФК Славия София, които си свършиха работата перфектно, но заради Вашите "подмолни" действия, ще изтърпят също наказание? "Задоволителна охрана" - определение, на човек, който явно го е страх от хорската любов!

Можем да ви задаваме много въпроси, но за съжаление, нормативните документи на БФС са такива, че приемат истината само от едната страна, не искайки да приемат, че монетата винаги има две страни!

Днес, името на ПФК Септември София бе опетнено с лъжи, а опитите Ви да спрете едни деца, работили здраво през последните години са СРАМ, който пада върху вашата съвест, уважаеми господа Матев и Ангелов, ако имате такава!

За информация - в пет двубоя от елитна юношеска група, назначените рефери на срещите грешат целенасочено по посока - ПФК Септември София:

- отсъдена несъществуваща дузпа във II-ри кръг

- изключително спорен червен картон и зачетен гол от центъра, при наличие на трима играчи от ПФК Септември в противниковото наказателно поле (над метър) в III - ти кръг

- червен картон в V - ти кръг

Завършваме с това, че ние сме горди, защото винаги сме били и ще бъдем светъл лъч за българските футболни деца и ще продължим да ги възпитаваме и учим, че истината се казва в очите, а голям футболист се става само когато си разбрал значението на думата "Феърплей", нещо, което на Вас, двамата господа, Ви е чуждо!"

Източник: Topsport.bg

Последни новини