"Синя" легенда: Има какво да се желае и да се поправи

Topsport.bg

днес, 12:13

Легендата на Левски - Емил Спасов - коментира, че отборът демонстрира добър футбол, трупа точки, но и има проблеми в играта, които трябва да бъдат решени от треньора Станислав Генчев.

"Победата над Арда беше заслужена. Трудно я постигнаха момчетата, но успяха и това е най-важно. Имаше доста пропуски и пред двете врати. Ще трябва още много работа да се свърши. Съперниците ни научиха играта ни и оставят доста малко пространство отзад. Малко са пространствата за Сангаре и Алекс Колев. Много силно впечатление ми направиха някои играчи на Генчев.

Особено Алекс Колев, който вкара дузпата и подаде за второто попадение. Сангаре също играе силно, но може и още. Спомняме си в началото, когато влизаше от скамейката, какво правеше. От друга страна, Генчев не може да го държи резерва.

Видяхме и с ФК ЦСКА 1948, че французинът игра силно и вкара два гола. Той е още по-силен, когато противникът е изморен. По-трудно му е, когато не му се оставят пространства. Може би Колев и Сангаре трябва още малко да се обиграят. Иначе Левски стои добре във всички линии.

Схемата с трима централни бранители е малко рискована, защото сме уязвими срещу отбори с по-класни нападатели. Има какво да се желае и да се поправи. От Ел Джемили също очаквам малко повече.

Той в един мач се представя силно и след това в два мача е под това ниво. Има качества и го харесвам, но е непостоянен. Един играч на Левски е добър, когато във всеки мач показва поне 80% от възможностите си. Алдаир също ми харесва, бърз е, притежава добра техника и отлично центриране.

На Майкон му трябва още малко. Влиза хубаво и е добър играч. Мисля, че и на Марин Петков трябва да му се дава повече шанс. В Левски всички сме максималисти и искаме във всеки мач победа с разлика. Има дълбочина в състава и това е радващо", заяви Спасов пред "Мач Телеграф".

"Сега предстои много важен мач срещу Ботев в Пловдив. Очаквам да стане един хубав двубой и се надявам ние да излезем краен победител. Трябва да бъдем максимално концентрирани. Те са силен отбор и резултатите го показват.

В стабилно състояние са и ще е трудно. Ивелин Попов ще е много нахъсан срещу Левски, защото е малко обиден. Превърна се в един от основните футболисти на Ботев Пд. Имаме нужда от играч като него, но ние го изпуснахме. Не знам каква е причината, но ни трябва такъв креативен играч. В крайна сметка в такива мачове се вижда какво ти е нивото", завърши Спасов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини