Сираков: Не искам никакви отношения с БФС, войната между агитките трябва да приключи

Сираков: Не искам никакви отношения с БФС, войната между агитките трябва да приключи

Topsport.bg

днес, 20:42

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори за отношенията на клуба с БФС и промените в съюза. Единственото нещо, което бившият нападател поиска, е да не се пречи на "сините".

"Винаги има решения, от които даден клуб се чувства ощетен. Истината е, че аз нямам и не искам да имам никакви отношения с БФС. Какви отношения да имаме? Георги Иванов е президент, ама ние нямаме нужда някой да ни помага и не искаме някой да ни помага. Искаме единствено да не се допуска да ни пречат. Това, че ни пречеха последните години - то се виждаше от самолет. Няма какво да си кривим душата. Изпълнителен директор се смени, но това въобще не ни интересува. Какво да ни интересува изпълнителният директор? Съдийската комисия се смени, дай Боже да е за добро. Това, по което си личи дали е добра промяна, е представянето на съдиите на терена. Ние искаме да се свири по правилата, а не някой да ни помага. Проблемът е, че на нас ни пречат", заяви той.

"Стискам им палци и се моля да не се подават на натиск. Дочувам, че има положителни акценти. Дай Боже да е така. Да си определят те нарядите, да не им ги спускат по телефона, да няма указания към определени съдии. Всичко това сме го видели. Успех пожелавам на тази комисия. Ако имаме нещо да кажем, ще реагираме веднага", заяви Сираков пред подкаста на клуба.

Той се изказа остро срещу поведението на агитките на "сини" и "червени" по време на последните дербита с ЦСКА. Босът на клуба е категоричен, че ако това не спре, няма да допусне нито един фен на съперника при домакинските мачове. Наско призова тарторите на агитките да се разберат да няма подобни ексцесии повече.

"Тази война на последния мач с най-различни ракети е абсолютно неприемливо за една футболна среща. Това, което видях като арсенал, който бе иззет от МВР бе огромно нещо. Аз и на министъра му казах, че той трябва да бъде изпратен в Украйна. И най-важното е това, което се случи на онази женица. Ракетата я удря по бедрото, а на другото бедро седи седемгодишният ѝ син. Какво ще стане, ако беше попаднала в главата на детето?"

"Агитките ни започват да превръщат дербито във война. Ние като клуб категорично отказваме да носим отговорност за това нещо. Категоричен съм, че при още един случай, няма да пусна нито един привърженик на ЦСКА, когато ние сме домакини. Да сядат ултрасите да се разбират помежду си, но тази война трябва да приключи. Това е ужасяващо опасно. Да седнат и да се разберат, те могат да го направят, както се разбират по други въпроси", каза Сираков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини