Славия - Ботев (Пд) 2:1, отменен гол за "белите"

Славия - Ботев (Пд) 2:1, отменен гол за

Topsport.bg

20-05-2024, 20:15

Отборите на Славия и Ботев (Пд) се изправят един срещу друг в плейофен двубой от програмата на efbet Лига. Срещата на стадион "Александър Шаламанов" е с начален час 20:15.

В момента седмото място даващо право на участие в баража се заема от тима на ФК ЦСКА 1948, като точка зад "червените" е именно отборът на Ботев (Пловдив). "Канарчетата" обаче си осигуриха място в европейските клубни турнири, печелейки Купата на България и днешният двубоя се явява без особено значение за гостите. Не такъв обаче е случаят с домакините, които ще търсят задължителна победа.

В първия мач от плейофите между двата тима, Славия се наложи с 1:0 в Пловдив.

При резултат различен от победата, "белите" на практика ще загубят всякакви шансове за седмата позиция.

Отборът на Златомир Загорчич се представя солидно в плейофите, като до този момент няма допуснат гол във вратата си. Ертан Томбак пропуска срещата заради наказание, като в лагера на "белите" контузени състезатели няма. Галин Иванов виси за два мача при следващ жълт картон.

За Ботев срещата пропускат Антоан Конте и Мохамед Брахими, които са наказани.

Главен съдия на срещата е Георги Давидов, с помощници Дениз Соколов и Красимир Миланов. С ВАР ще работят Петър Кузев и Никифор Велков. Делегат на БФС е Делян Асенов, а работата на реферите зорко ще наблюдава Венцислав Гаврилов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини