Славия иска да продължи с безгрешната си футболна пролет

Славия иска да продължи с безгрешната си футболна пролет

Topsport.bg

16-03-2024, 08:20

Славия и Локомотив (Пд) откриват съботната програма в efbet Лига. Двубоят на стадион "Александър Шаламанов" е с начален час 12:45, а трите точки са от значение за всеки един от гореспоменатите състави.

Отборът на Славия ще продължи да преследва точки с цел да приближи седмото място в класирането, откъдето ще може да потърси участие в Лига на конференциите през бараж срещу четвъртия. От началото на пролетния дял от шампионата "белите" нямат загуба, като в актива на тима на Златомир Загорчич има две победи и две равенства.

В предишния кръг "белите" победиха с 2:1 един от традиционните си съперници - Локомотив (София). В герой срещу "железничарите" се превърна десетката Владимир Николов, който се намира в добра форма. По всяка вероятност аут за мача със "смърфовете" е капитанът Галин Иванов, който получи разтежение в "Надежда".

Локомотив (Пловдив) държи петата позиция в подреждането, като в предишния кръг "смърфовете" записаха лек успех с 3:0 над последния Етър под тепетата. Преди това отборът на Александър Томаш загуби в две поредни срещи - от Хебър (Пазарджик) и Крумовград. За момента Локомотив е на точка зад Левски, който държи баражното четвърто място.

Преди дни пловдивският клуб привлече нападателя Мартин Петков, който вече тренира с отбора. Не е напълно сигурно обаче дали юношата на Левски ще дебютира в гостуването в столичния квартал "Овча купел".

Главен съдия на срещата е Валентин Железов, с помощници Мартин Венев и Павлин Михайлов. С ВАР ще се занимават Васимир Ел Хатиб и Георги Тодоров. Делегат на БФС е Христо Ботев, а работата на реферите зорко ще следи Йордан Иванов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини