Славия прегази категорично латино селекцията на Берое

Славия прегази категорично латино селекцията на Берое

Topsport.bg

17-02-2024, 16:23

Славия победи Берое с 3:0 у дома в мач от 21-вия кръг на efbet Лига. "Белите" бяха по-добрият отбор през целия двубой и заслужено се поздравиха с 3-те точки.

През първата част Тони Тасев на два пъти попадна в прегръдките на своите съотборници, успявайки да се разпише в 7-ата и 37-ата минута на мача, като втория му гол беше от дузпа. Аванасът на "белите" можеше и да е по-голям след първите 45 минути, ако Галин Иванов не беше изпортил дузпа в средата на първото полувреме.

През второто полувреме доминацията на Славия продължи и Иван Минчев нацели гредата в 66-ата минута, а крайното 3:0 оформи Владимир Николов 7 минути преди края.

С успеха Славия събра 24 точки и заема 11-то място, плътно зад Берое, който е с 25 пункта и се намира на 10-а позиция.

В следващия кръг "белите" гостуват на ФК ЦСКА 1948, а отборът от Стара Загора ще приеме настоящия шампион Лудогорец.

Новата звезда на Берое - Себастиян Вия, изработи добро положение за гостите още в 4-та минута и топката достигна до Вини Трибуле в наказателното поле. Голмайсторът на старозагорци пое топката с гръб към вратата, обърна се и нанесе удар, но покрай гредата.

Славия реагира веднага на това положение и успя да открие резултата след само 7 минути игра. Денислав Александров открадна топката в полето на Берое, проби по десния фланг и центрира към Тони Тасев, който със страхотен плонж заби кълбото в мрежата на заралии.

В 18-а минута Ертан Томбак се строполи в наказателното поле след контакт с Енцо Еспиноза, търсейки дузпа. Владимир Вълков първоначално остана безмълвен, но беше привикан от колегите си във ВАР, за да прегледа повторение на ситуацията и отсъди дузпа за Славия.

С изпълнението на наказателния удар се нагърби Галин Иванов. Капитанът на Славия стреля ниско по земя в левия ъгъл, но нацели гредата.

В 35-а минута "белите" получиха втора дузпа от Владимир Вълков. Тони Тасев получи великолепен пас от Иван Минчев, навлезе в наказателното поле на Берое и беше съборен Ачинели.

С изпълнението на дузпата този път се зае Тони Тасев и с шут в центъра на вратата не остави шансове на Ачинели и направи резултата 2:0.

Берое достигна до едно от най-добрите си положения в 62-ра минута, когато Вия проби по крилото и центрира в наказателното поле. Футболистите на Славия изчистиха, но на границата на наказателното поле дебнеше Карлос Алгара, който нанесе хубав удар, но още по-хубаво беше спасяването на Светослав Вуцов.

В 66-ата минута Славия пропусна окончателно да убие интригата в мача, след като мощна тупалка на Иван Минчев се отби от сглобката на вратата на Ачинели.

Тони Тасев можеше да оформи своя хеттрик четвърт час преди края. Той завъртя топката по прекрасен начин от пряк свободен удар, но този път Ачинели внимаваше.

Класическият резултат беше оформен в 83-ата минута на двубоя. Попадението беше изработено от две от резервите на Загорчич. Кристиян Стоянов изведе Владимир Николов на добра позиция, Ачинели излезе непредвидливо и беше прехвърлен технично от Николов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини