Славия приема Хебър във важен двубой

Славия приема Хебър във важен двубой

Topsport.bg

13-04-2024, 08:16

Славия приема Хебър във важен и за двата отбора двубой от 29-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" в столицата е с начален час 17:45, а глевен съдия на срещата е Ивайло Стоянов.

Преди този мач и двата отбора се намират в опасната зона и имат равен брой точки - по 30. Пазарджиклии заемат 11-о място в класирането, докато "белите" са една позиция по-надолу. Десетият в таблицата Берое е на два пункта пред тях, така че успех за някой тим днес ще означава "изплуване" над чертата. Както е известно, отборите между седмо и десето място си гарантират оставане в елита и се борят за участие в бараж за евротурнирите.

Домакините ще търсят завръщане на победния път, тъй като са в неприятна серия от три загуби и едно равенство в първенството. През пролетния полусезон столичани изпитват затруднения, а след последното поражение от Арда (1:2) наставникът Златомир Загорчич разкри за проблеми в кухнята на клуба.

"Аз с шефовете не говоря изобщо", каза той след мача, с което подсказа, че нещата по оста треньор-ръководство не вървят гладко.

Преди седмица тимът на Любослав Пенев пък се върна на победния път след двете поредни загуби с 2:3 - от Ботев (Враца) и Крумовград. "Зелените" разгромиха Етър с 3:0, а надеждите на Ел Голеадор са футболистите му да повторят своето представяне и да запишат нов успех.

"Белите" ще трябва да се справят без петима основни футболисти, които са контузени - Велко Йеленкович, Емил Стоев, Тони Тасев, Денислав Александров и Кристиян Стоянов. Гостите нямат сериозни кадрови проблеми, а добрата новина е завръщането на Георги Вълчев, който пропусна последните две срещи на тима заради наказание.

Първата среща между днешните съперници по-рано през сезона завърши с минимална победа за състава от Пазарджик, след попадение на Георги Вълчев от дузпа в добавеното време.

Източник: Topsport.bg

Последни новини