Славия срази вял Хебър

Славия срази вял Хебър

Topsport.bg

13-04-2024, 19:42

Славия постигна важна победа срещу Хебър с 3:1 в двубой от 29-ия кръг на efbet лига. С този успех столичният тим заема 10-то място с 33 точки, докато отборът от Пазарджик е 12-ти с 30 пункта. 

Попаденията за "белите" отбелязха Иван Минчев (9'), Мартин Георгиев (60') и Роберто Райчев (74'). Почетен гол за Хебър пък реализира Олексий Збун (64').

На фона на категоричното си предимство от началото на срещата, "белите" заслужено поведоха в 9-та минута, след като десният краен бранител Ертан Томбак проби по десния фланг, за да комбинира с Иван Минчев, който от непосредствена близост не сбърка.

Натискът на домакините не спря и в 15-та минута капитанът Галин Иванов реши чрез изстрел от далечна дистанция да преодолее Петър Дебърлиев, ала стражът се отличи с добра намеса.

В края на първата част нападателят Мартин Сораков засече центриране с глава, но топката премина встрани от вратата на Дебърлиев.

В 60-та минута съставът на Златомир Загорчич увеличи аванса си благодарение на защитника Мартин Георгиев. При центриране от ъглов удар Галин Иванов надскочи двама от Хебър, подавайки топката именно на бранителя, чийто изстрел направи Петър Дебърлиев безпомощен.

Въпреки вялото си представяне в мача, в 64-та минута гостите от Хебър успяха да намалят пасива си. Мартин Михайлов напредна отдясно, комбинира с Олексий Збун, а той с гениално изпълнение матира стража Светослав Вуцов.

Радостта им обаче не трая дълго. Макар да последва отпускане в "белите" редици, в 74-та минута домакините свариха неподготвена противниковата отбрана, когато Роберто Райчев изведе Мартин Сораков сам срещу Петър Дебърлиев, разпъвайки мрежата му за 3:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини