Слагат камери на голлинията в българското първенство

Слагат камери на голлинията в българското първенство

Topsport.bg

05-07-2024, 15:18

Днес в Национална футболна база "Бояна" бе подписан договор за 4 години за използването на стационарни камери на голлинията по време на срещите от Първа лига.

Подписите си под споразумението положиха президентът на БФС Георги Иванов и изпълнителният директор на "ИМС Продакшънс" АД Гергана Данова.

С нововъведението Българският футболен съюз извежда като свой основен приоритет равнопоставеността между клубовете, като новата технология ще позволи точни и коректни решения за признаване на гол или съответно неговата отмяна.

В същото време ще бъде намален потенциалът за грешни или субективни решения, които често са резултат от ограничено зрително поле и кадрова честота на традиционните ТВ-камери на излъчване.

"Като компания, ангажирана с телевизионната реализация на българския футбол през последните 15 години и участваща активно във въвеждането на системата ВАР в България сме особено щастливи, че можем да сме част от процеса на нейното усъвършенстване и надграждане. Искрено благодарим на президента господин Иванов и на целия екип на БФС за предоставената възможност.", заяви изпълнителният директор на "ИМС Продакшънс" Гергана Данова.

"Подписването на днешния договор е още една крачка в посока повишаване качеството на ВАР системата. Възможността да се снима с повече камери ще доведе до търсената от нас по-голяма обективност и равнопоставеност между клубовете. Благодаря на госпожа Данова за ползотворното сътрудничество и вярвам, че това партньорство ще доведе до положителни резултати в развитието на българския футбол.", сподели от своя страна президентът на БФС Георги Иванов.

Източник: Topsport.bg