Софийският Локомотив катастрофира тежко в Разград

Софийският Локомотив катастрофира тежко в Разград

Topsport.bg

16-03-2024, 19:44

Лудогорец разгроми Локомотив (София) с категорично 6:0 у дома в мач от 25-ия кръг на efbet Лига.

Домакините не оставиха никакво съмнение кой е по-добрият на терена и още до почивката направиха преднината си класическа. Попаденията отбелязаха Квадво Дуа(2'), Ивайло Чочев(38') и Текпетей(43').

През второто полувреме "орлите" опънаха мрежата на "железничарите още три пъти, а точни бяха Дуа от дузпа(53'), Руан Секо(57') и Аслак Фон Витри(87').

Двубоят ще се запомни и с тежката травма, която получи вратарят на гостите Александър Любенов при дузпата за Лудогорец в началото на второто полувреме.

Лудогорец остава лидер в класирането с 57 точки, а Локо (Сф) е на 12-та позиция с 25 пункта. В следващия кръг Лудогорец ще гостува на пловдивския Локомотив, а отборът на Дончич ще домакинства на ЦСКА.

Домакините успяха да се сдобият с аванас след само 80 секунди игра. Опитният защитник на Локомотив Красимир Станоев сгреши при изнасянето на топката, тя попадна в Руан Круз, който изведе Квадво Дуа на стрелкова позиция, а швейцарецът стреля точно за 1:0.

В 19-та минута разградчани пропуснаха отличен шанс да удвоят аванса си. Рик Джонатан центрира в наказателното поле, а там Сонко Сундберг свали с глава към Текпетей, който стреля от 2 метра, но нацели напречната греда.

Малко преди паузата домакините все пак стигнаха до второ попадение. Текпетей достави пас към Дуа в наказателното поле, а авторът на първото попадение хитро отклони към Ивайло Чочев, който хладнокръвно прехвърли Любенов и опъна мрежата зад гърба му за втори път.

В 43-ата минута Лудогорец окончателно предреши изхода от двубоя. Квадво Дуа получи пас от дълбочина, навлезе в наказателното поле и върна назад към Текпетей, който с удар от границата на наказателното поле направи резултата 3:0.

Малко след подновяването на играта домакините получиха дузпа. В 48-ата минута Квадво Дуа беше изведен и тръгна да заобикаля Александър Любенов. Вратарят на гостите се хвърли към топката, но Дуа с коляно го удари изключително неприятно в главата. Вратарят изпадна в кратко безсъзнание с разкървавена глава, а реферът Давидов отсъди дузпа за "орлите".

Александър Любенов все пак дойде в съзнание, но нямаше как да продължи двубоя и на негово място влезе Жарко Истатков. Вратарят беше изнесен на носилка под аплодисментите на малкото зрители в Разград.

Квадво Дуа се нагърби с изпълнението на дузпата, а швейцарецът стреля точно в центъра на вратата, за да отбележи втория си гол в мача.

В 58-ата минута домакините отново се разписаха. Фон Витри центрира отдясно, Пьотровски отклони с глава към Руан Круз и бразилецът нямаше как да сгреши от близка дистанция.

В 70-ата минута Квадво Дуа си помисли, че е оформил своя хеттрик, но страничният съдия вдигна високо своя флаг за засада и попадението беше отменено.

Малко преди края на редовното време домакините стигнаха и до шесто попадение. Аслак Фон Витри получи топката малко пред наказателното поле и с техничен удар по земя опъна мрежата на Локомотив за пореден път и оформи крайното 6:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини