Софиянски: Не мога да си обясня замразяването на Андриан Краев, такъв играч липсва на Левски

Софиянски: Не мога да си обясня замразяването на Андриан Краев, такъв играч липсва на Левски

Topsport.bg

26-03-2024, 08:21

Бившият кмет на София и един от най-популярните привърженици на Левски Стефан Софиянски говори пред "Тема Спорт" за представянето на тима от началото на втория полусезон. Бившият служебен премиер посочи каква трябва да бъде целта пред сините до края на сезона и оцени работата на треньора Николай Костов.

Г-н Софиянски, как ви се вижда играта на Левски от началото на пролетния полусезон?

Въпреки че в играта има положителни тенденции, все още не е такава, каквато искат да я виждат феновете. Левски бе постигнал добро ниво, особено в нападение, където Уелтън много раздвижваше действията на отбора. В момента като че ли тимът е малко по-статичен. Надявам се Билал Бари да се чувства все по-добре след тежката контузия, от която се възстанови и да раздвижи нападението. Познаваме го, че действаше с много хъс и зареждаше съотборниците си. Трябва още повече агресия в нападение. При равенството с Крумовград отборът игра доста слабо.

Да, сините останаха с човек по-малко, но почти не създадоха положения в предни позиции, след като съперникът остави контрола на мача в ръцете на Левски. За мен играта в защита е добра, въпреки че и в тази зона бяха продадени основни играчи. Илиян Стефанов ми липсваше през есента. Не знам защо не се разчиташе повече на него. Сега получи тежка контузия и му пожелавам бързо да се възстанови. Не мога да си обясня и замразяването на Андриан Краев. Нищо че ще си тръгне след края на сезона, можеше да използват качествата му и той да помогне. Точно такъв играч липсва в момента.

Каква трябва да бъде целта на Левски до края на сезона?

На всяка цена Левски трябва да се класира за европейските клубни турнири. Това е необходимо да бъде целта - дали ще стане през бараж или третото място, вече е отделен въпрос. Сега предстоят изключително важни двубои с лидерите в първенството Лудогорец, ЦСКА и Черно море. От тях зависи целият сезон.

Как оценявате работата на Николай Костов начело на сините?

Работи много добре. Вижда се стилът, който иска да налага. Забелязвам, че в момента и отношенията му с феновете, играчите и медиите са подобрени. Иска ми се по-бързо отборът да расте и повече фантазия да се вкара в играта, но той е достатъчно опитен и знае какво да направи.

Какво е мнението ви и за новите попълнения?

Трябва им още време за аклиматизация, особено на бразилците. По функции не се различават от напусналите. Дано Фабио Лима по-бързо се оправи и вече да няма проблеми с контузии.

Има ли играч, който да ви прави по-силно впечатление?

Харесвам представянето на Ел Джемили. Много си подобри играта и се превърна в ключов играч за Левски.

Каква е най-важната задача пред клуба - погасяване на дълговете или изграждането на шампионски отбор?

Както казах - най-важното е да се класира за евротурнирите и то не само да участва в Европа, а да се задържи по-дълго там и по този начин ще се изкарат добри пари. Така ще могат да се покриват и дълговете, а не само от продажбата на футболисти. Но не само заради това, а Левски трябва да бъде по европейските терени. Това не е отбор за домашна консумация.

Източник: Topsport.bg

Последни новини