Спартак (Варна) - Черно море 0:2 (Развой на срещата по минути)

Спартак (Варна) - Черно море 0:2 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

вчера, 18:58

Отборите на Спартак (Варна) и Черно море се изправят един срещу друг в двубой от деветия кръг на Първа Лига. Мачът на "Коритото" в Морската столица започва в 20:00 часа, като главен съдия ще бъде Георги Кабаков.

След година отсъствие варненското дерби се завръща в един от може би най-интересните сблъсъци между двата тима, с оглед класирането и точковия актив. Спартак и Черно море са един до друг в таблицата с равен брой точки - 15. Двата тима са с абсолютно еднакви показатели, като единствено разликата е в това, че "моряците" имат с един допуснат гол по-малко и затова са по-напред в класирането.

"Соколите" към момента заемат петото място. Те са в серия от четири мача без загуба, но записаха две поредни равенства в последните си два двубоя - срещу Левски (0:0) и Ботев (Враца) (1:1). Интересното е, че и двата хикса дойдоха след напускането на Александър Томаш.

Черно море от своя страна е в серия от пет поредни срещи без загуба, но също като градския си съперник записа две поредни равенства. Първо "моряците" направиха 0:0 с Лудогорец, а след това завършиха наравно у дома срещу Арда (1:1).

И двата тима нямат сериозни проблеми в съставите си, освен трайно контузените играчи. Леко напрежение преди дербито се породи от цените на билетите, които от Спартак определиха за двубоя. Пропуските за феновете са на цена от 30 лева, което не се хареса на Черно море. В крайна сметка обаче се очаква немалко запалянковци да присъстват на сблъсъка между двата тима и да се създаде атмосфера по трибуните.

"Соколите" нямат победа във варненското дерби от 2007 година, като последният мач между двата отбора завърши с победа на "моряците", които се наложиха с 3:2 на "Тича". Преди това на "Коритото" двубоят завърши 0:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини