Спартак (Варна) продължава по график за елита

Спартак (Варна) продължава по график за елита

Topsport.bg

02-03-2024, 17:53

Спартак (Варна) продължава пътя си към efbet Лига, след като победи Беласица с минималното 1:0, но това бе достатъчно за трите точки и 45-ата точка във Втора лига, която за момента отрежда второ място на варненци.

Единственото попадение в срещата падна в 11-ата минута, когато точен бе Ахмед Ахмедов.

Новият старши треньор на Добруджа (Добрич) Тодор Киселичков пък дебютира с победа, след като тимът му успя да преодолее с 2:1 Спортист (Своге) в двубоя от 23-ия кръг на Втора лига. С този успех жълто-зелените се придвижиха една стъпка нагоре и вече са на 7-о място, което обаче е крайно недостатъчно предвид заявените амбиции за промоция в елита.

Преслав Йорданов откри резултата още в 4-ата минута, а младият Преслав Славков удвои малко преди края на първата част. Свогенци върнаха едно попадение през второто полувреме. Начело на гостите пък е Георги Чиликов - приятел, бивш съотборник и доскоро колега в треньорските екипи на Арда (Кърджали) и на Спартак (Варна) на Киселичков.

Монтана се наложи с минималното 1:0 над Спартак (Плевен) като домакин с точно изпълнение на защитника Костадин Илиев в 32-ата минута. Монтанчани съкратиха изоставането си на 1 точка от третото място, след като на срещата между Литекс (Ловеч) и Марек 1915 (Дупница) се получи резултат 2:1 и гостите остават с 41.

В дербито на дъното Марица (Пловдив) се наложи над Бдин (Видин) с 3:2 и излезе от последните четири места, които изпращат на изпадане. Два гола вкара Димо Бакалов за пловдивчани, а един добави Станислав Маламов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини