Спираща дъха битка на върха! Обрати, червени картони и отмен гол - без победител между Черно море и Локо (Пловдив)

Спираща дъха битка на върха! Обрати, червени картони и отмен гол - без победител между Черно море и Локо (Пловдив)

Topsport.bg

07-10-2023, 22:28

Черно море и Локомотив (Пловдив) направиха невероятно дерби на върха в 13-ия кръг на efbet Лига. "Моряците" и "смърфовете" завършиха 2:2 на "Тича" след обрати, червени картони и отменен гол в последните секунди. Варненци първи поведоха, но тимът на Александър Томаш реализира пълен обрат. През втората част Локо остана с 9 играчи след червени картони.

В добавеното време на мача Черно море изравни, а секунди преди края стигна и до попадение, което щеше да бъде победно, но след намесата на ВАР, бе отменено. След този мач, Локомотив (Пловдив) остава лидер с 30 точки, а "моряците" са втори с 29. 

Срещата започна оспорвано. "Моряците" създадоха няколко опасни положения и в 39-ата минута успяха да поведат. Атанас Илиев опита задна ножица, топката стигна до Мазир Сула, който преодоля двама съперници и загуби баланс, но Даниел Димов довкара кълбото за 1:0. В добавеното време на първата част "смърфовете" изравниха. Стигна се до далечно центриране на Евандро от около 40 метра, няколко играчи се разминаха с топката, тя тупна пред вратаря и влетя в мрежата за 1:1.

Минута по-късно гостите сътвориха и пълен обрат. Евандро подаде към Джовани, който върна след това към своя сънародник, а той отблизо стреля, за да вкара във вратата на Иван Дюлгеров за 1:2. През втората част двубоят беше доста оспорван и изпълнен с нерви. В 74-ата минута Сегура фаулира грубо Сула и получи втори жълт картон, оставяйки Локо с човек по-малко. В 80-ата минута "смърфовете" получиха нов удар. Евандро също бе изгонен.

Пет минути по-късно "моряците" нацелиха греда. Дакай засече центриране с глава и нацели гредата. В добавеното време "моряците" стигнаха до изравняване. Живко Атанасов засече центриране с глава и прониза мрежата на Хоркаш за 2:2.

В последните секунди на добавеното 10-минутно продължение варненци докоснаха победата, но за кратко. Алекс Фернандес засече топката от границата на наказателното поле и тя влетя в мрежата за 3:2. Главният съдия бе извикан да прегледа ситуацията, при която е имало засада. Той прецени, че футболистът в нередовна позиция влияе на играта и отсъди, че няма попадение. Секудни по-късно свири край на мача, за ужас на домакините, които тръгнаха да се разправят с него.

Следва пауза в първенството, след която Локо посреща Берое, а Черно море гостува на Левски. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини