Срещу Лудогорец кротко, срещу Черно море на нож!

Срещу Лудогорец кротко, срещу Черно море на нож!

Topsport.bg

29-03-2024, 14:08

Черно море прави много силен сезон и е в борбата за титлата с Лудогорец и ЦСКА. Футболистите на Илиан Илиев радват феновете си с добра игра и резултати. Забелязвате ли обаче, какво се случва на техни мачове с определени съперници и на двубоите на тези опоненти срещу така наречения хегемон от Разград? Всички го забелязват, но си мълчат...

А именно:

Берое. Месеци наред четем за скандали в клуба и липса на пари. Дори се появиха публикации как чужденци от отбора на заралии крадат боб и макарони от магазините в Стара Загора, защото са гладни. Мизерия в най-висша форма. Идва мачът им срещу Лудогорец. Берое са домакини. Гостите повеждат в резултата. Следва червен картон за Берое, нов гол за "орлите" и срещата "заспива". 0:2, всичко е по план. Заралии чистят картони, а след това излизат на живот и смърт срещу Черно море. Бият с 2:0, а след двубоя - о, чудо! Да, веднага се намират пари за част от забавените задължения към футболистите. Дали пък не е дошла някоя премия от Разград?

Ботев (Пловдив). Подобна история. Пак чистене на картони, пак 0:2 срещу Лудогорец в Пловдив. Вече няколко пъти го отбелязахме - повтори се същото от миналия сезон. Два бързи гола за разградчани и мачът се доиграва. Тихо, кротко и спокойно. И така шампионът записва без никакви проблеми единадесета поредна победа срещу Ботев в Пловдив за първенство.

Сега "канарчетата" приемат именно Черно море. Бъдете сигурни, ще бъдат като лъвове на терена. Ще играят с най-доброто, с което разполагат в опит да вземат максимума от тази среща. А вече се говори как им е обещана премия от Разград. Дали е така, само те и Лудогорец знаят...

Кръговете си минават, а практиката да не се напрягаме срещу "орлите" на Чичо Гошо и да чистим картони, за да сме в оптимален състав срещу Черно море продължава. И всички го виждат. Къде е феърплеят тук? Като добавим и отношението на съдиите към Лудогорец и варненци, едната страна на кантара натежава много. И още нещо - защо плейофите продължават да не са на разменено гостуване? Защо се играе по едни мач? Това беше въведено по време на пандемията заради COVID 19, но си остана и пак никой не повдига въпроса. Друго ще е с по два мача всеки срещу всеки, интригата със сигурност ще е до последно.

Такава е ситуацията, но от Черно море не се оплакват. Вървят по пътя си и радват феновете. С чисти средства и на футболния терен. Но дали е така при други?!

Източник: Topsport.bg

Последни новини