Стамен Белчев започна с промените в ЦСКА

Стамен Белчев започна с промените в ЦСКА

Topsport.bg

16-04-2024, 08:23

Новият треньор на ЦСКА Стамен Белчев има на разположение само две тренировки преди важния първи полуфинален двубой с Ботев Пловдив за Купата на България. Срещата е утре от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Хасковският специалист няма как драстично да промени облика на отбора толкова бързо, но със сигурност ще се откаже от използваната досега от Нестор Ел Маестро формация с ромб в средата на терена. Още срещу канарчетата Белчев ще нареди червените в любимата си схема 4-2-3-1, твърди "Тема Спорт".

Досегашният сръбски наставник не използваше изявени крила, а играта бе съсредоточено почти изцяло през центъра. При новия треньор това ще се промени и ЦСКА сериозно ще разчита на фланговите действия. Проблемът за Белчев е, че червените не разполагат с кой знае колко футболисти за тази позиция.

Там могат да бъдат използвани Матиас Фаетон, който обаче е наказан заради натрупани картони и няма да играе срещу Ботев Пд, както и Данило Асприля. Очаква се колумбиецът да е титуляр в утрешния мач с канарчетата, но едва ли ще успее да изкара пълни 90 минути на терена.

Твърде вероятно е на негово място да се появи 18-годишният Илиан Антонов, който вече повече от година и половина работи с Белчев в дублиращия отбор на ЦСКА и наставникът е прекрасно запознат с качествата му. По другия фланг почти сигурно ще започне Тобиас Хайнц. Той не разполага с особено висока скорост, но в миналото е бил използван на тази позиция.

На върха на атаката ще стартира Фернандо Каранга, който се познава отлично със Стамен от предишния си престой в ЦСКА, а зад гърба му ще действа Джонатан Линдсет. В предмостието на отбраната ще си партнират Юга и Кареасо.

Източник: Topsport.bg

Последни новини