Станислав Генчев: Казал съм на футболистите, че целта е да станем шампион и да спечелим купата

Станислав Генчев: Казал съм на футболистите, че целта е да станем шампион и да спечелим купата

Topsport.bg

днес, 15:23

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев даде пресконференция преди дербито срещу Славия утре. Преди двубоя на стадион "Александър Шаламанов", "сините" се намират на втора позиция във временното класиране с еднакъв брой точки с лидера Лудогорец - 19, но победата в директния двубой дава предимство на шампионите. 

Ето какво каза Генчев:

"На Карлос Охене състоянието му се подобрява, но за съжаление едва ли ще може да вземе участие в мача. Асен Митков и Фабио Лима също се подобряват, но и те няма да са в групата

Миналата седмица Джавад Ел Джемили не беше готов за мача, беше разконцентриран в тренировъчния процес, надявам се сега да е по-концентриран, да е в групата и да ни помогне в мача.

Казал съм на футболистите от първия ден, че целта е да сме шампиони и да спечелим Купата. Имаме цел, преследваме я и си говорим как това нещо може да бъде постигнато.

Славия чисто статистически е един от най-добре представящите се отбори в България, по доста показатели са в челото на класирането, допускат индивидуални грешки и губят точки, работят от дълго време със Загорчи1, не трябва да има отпускане и подценяване. Трябва да сме концентрирани, ако искаме да спечелим.

Иска ми се утре през всичките 90 минути да играем на добро ниво, нашата цел е да има постоянство. Надявам се отборът да подходи сериозни и съм сигурен, че ще е така. Изходът на мача зависи изцяло от нас.

Има доста неща, които трябва да се подобрят, постоянството е едно от най-важните неща, наблягаме на това, футболистите трябва да работят сериозно на всяка тренировка, а постоянството ще ни помогне срещу нашите съперници, срещу всякакъв вид системи играхме, синхронът се подобри, но има и други неща, които трябва да се подобрят.

Винаги съм гледал класирането, защото всеки отбор се бори за по-предно място, ние не правим изключение, борим се за първо място.

Той коментира и преотстъпения Борислав Рупанов:

"Много съм доволен от неговото представяне с екипа на Септември, головете ще му помогнат за самочувствие и изграждане на добро бъдеще. На всеки играч под наем следим представянето."

Относно Кристиан Макун заяви:

"През тази седмица тренировките му бяха от полза, защото беше с нарушен ритъм, сега свърши и допълнителна работа. В моите очи е готов да започне като титуляр, но не и да изиграе пълни 90 минути, ще решаваме според момента

За Лудогорец е излишно да говорим, защото имат най-добрите футболисти, спечелили са 4 мача с по 1:0 с индивидуални избухвания, те са основният конкурент, Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 ми правят добро впечатление, Черно море запази отбора и също ще бъде конкурент".

Източник: Topsport.bg

Последни новини