Стефан Велев: Целта пред Ботев (Враца) през този сезон е по-добро представяне и класиране от миналия

Стефан Велев: Целта пред Ботев (Враца) през този сезон е по-добро представяне и класиране от миналия

Topsport.bg

21-07-2024, 11:28

Eдин от ветераните в състава на Ботев Враца - Стефан Велев даде интервю пред "Мач Телеграф", в което сподели очакванията си за предстоящия сезон. Той изрази надежда, че през настоящата кампания отборът няма да бъде замесен в битката за спасение в Първа лига.

"Когато дойдох през миналата година, не очаквах, че ще се борим за оставане в групата чрез бараж - заяви Велев - Категоричен съм, че отборът имаше по-голям потенциал. Но пък срещу резултатите нищо не можеш да кажеш - те са факт. Щом сме били в битката за оцеляване, значи така е трябвало да стане. За наша радост спечелихме баража, макар и трудно.

Подготовката протече нормално, с наблягане на двуразовите тренировки. Може би нямаме още достатъчно игрови ритъм, но това е нормално за начало на сезона. С новия треньор Тодор Янчев работим добре. Той няма коренно различни разбирания за играта. Може би за по-младите футболисти има повече нови неща, но за нас по-опитните не са толкова много. Надяваме се да постигнем успехи заедно. Предполагам и на него му се иска това да е така.

Според него едно от предимствата на Ботев Враца е налагането на ядро от български футболисти.

"Така комуникацията е по-лесна. А и не само тя. Надявам се по-опитните да успеем да приобщим бързо новите момчета в отбора".

Целта пред Ботев този сезон е по-добро представяне и класиране от миналия. "Дано няма мъките от последния сезон, защото това беше едно изстрадано спасение и за нас, и за феновете. Наистина беше много тежко, но радостното е, че се спасихме. Беше дълъг и тежък сезон, което не беше приятно".

Източник: Topsport.bg

Последни новини