Стефан Грозданов: Назначението на Тони Велков е най-добрият ход на Локомотив (София)

Стефан Грозданов: Назначението на Тони Велков е най-добрият ход на Локомотив (София)

Topsport.bg

днес, 08:30

Бившият старши треньор на Спартак (Варна) (1996/97, 2000/02 и 2004) и Локомотив (София) (2004/08) Стефан Грозданов сподели очакванията си преди неделния сблъсък между двата тима на "Коритото". Той говори и за назначението на Антон Велков за наставник на столичните "железничари".

"Назначението на Тони Велков е най-добрият ход, който ръководството на Локо взе, защото той е напълно запознат с обстановката. Истински локомотивец, който е израснал и играл там. Започна при мен като помощник-треньор, а вече има и нужния опит като наставник - два пъти бе начело на тима. Мисля, че ще направи всичко възможно да стабилизира отбора, защото това състояние, в което се намира Локомотив, съвсем не е розово. Трябва да го изкачи поне на едно равнище, на което този отбор да има стойност. С промяната на собствеността в Локо я има финансовата стабилност. Мисля, че Тони Велков ще се справи. Той е изключително коректен човек, не е такъв, който да създава кризисни ситуации", сподели Грозданов пред "Тема Спорт".

"Ситуацията в Спартак (Варна) си я направиха те. Или по-скоро част от феновете. Никой не им е виновен. Защото всичко си течеше много добре при тях. Започнаха силно сезона. Имат финансова стабилност и не лош отбор. Изборът на Томаш да отиде в ЦСКА си е личен. Не може да кажем кой как се е чувствал. Дали е било правилно или не, точно в този момент, времето ще покаже. Въпросът е, че в отбора трябва да направят всичко възможно да се стабилизират. Защото Спартак е голямо име в българския футбол и мястото му е в елита. Сега там важният въпрос е какво ще се случи с клуба, кой ще е президент, кой ще го издържа, а не толкова спортно-техническите неща. По-големият проблем е съществуването на Спартак, а не кой ще му е треньор. Защото, ако я няма основата, върху която да се строи, не може да започнеш от покрива, от тактиката. Оцеляването на клуба е по-важното, за да не изпуснат пак това, което са направили до момента, защото то не е никак малко. Но нещата там загрубяха и не зная как ще станат. Иначе направиха отбор и предпоставките за хубав мач в неделя са налице. Локо (София) не може да играе по-слабо от последните двубои", категоричен е славният треньор.

Източник: Topsport.bg

Последни новини