Стоичков: Оптимист съм, въпреки че България страда много години

Стоичков: Оптимист съм, въпреки че България страда много години

Topsport.bg

28-03-2024, 11:12

Христо Стоичков беше интервюиран от ФИФА по повод участието на "лъвовете" в турнира FIFA Series 2024, който се проведе в Азербайджан.

България приключи участието в Баку с победа над Танзания с 1:0 и равенство 1:1 срещу домакина Азербайджан.

"България страда вече много години", каза Стоичков за сайта на ФИФА.

"Винаги казвам на футболистите от сегашния национален отбор да не се опитват да ни копират. Те трябва да намерят своя собствен път и това включва упорита работа и мислене за това какво трябва да направят, за да се подобрят. Ако се опитат да ни копират, това само ще окаже натиск върху тях, а когато това се случи, нещата обикновено не се получават", каза той.

Стоичков призна, че се опитва да помага на играчите.

"Опитвам се да им давам съвети, но само ако ме питат. Харесва им да са с мен и аз им показвам любовта, от която се нуждаят и която е толкова важна за тях. Близо сме", споделя още бившата звезда на ЦСКА и Барселона.

Относно новия турнир FIFA Series Стоичков заяви:

"Това са международни мачове и трябва да се възползваш максимално. Факт е, че става по-трудно да се организират международни срещи, но именно такава възможност предоставя турнирът FIFA Series. Става все по-трудно да се намерят големи отбори, срещу които да играеш, и тези турнири помагат на по-младите играчи, като им дават шанс да се състезават и да се учат. Във ФИФА трябва да бъдат аплодирани за желанието им да го направят. Това наистина ще помогне на всички участващи отбори и знам, че от ФИФА са положили много работа в това. Поздравления от мен", добавя носителят на Златната топка.

Той каза, че е оптимист и се надява България да се върне на голям форум скоро.

"Аз съм оптимист и виждам България един ден да се върне на голямо първенство. Искам да отида на стадион с 40 000 или 50 000 души и да слушам националния химн на моята страна преди началото на мача и да изпитам тази емоция. Надявам се това да се случи скоро, но трябва да свършим много работа на всички нива", завърши Стоичков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини