Стоян Орманджиев: Не се отказваме от преследването на дубъл

Стоян Орманджиев: Не се отказваме от преследването на дубъл

Topsport.bg

09-04-2024, 18:07

Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев заяви, че "червените" продължават да преследват дубъл, въпреки изоставането от 6 точки от Лудогорец, който е с по-добър баланс в преките мачове и има дори и мач по-малко. До края на шампионата остават 7 кръга.

Ето какво каза той пред колегите от dsport относно ситуацията при "червените" и победата срещу Левски в неделя с 2:0.

"Абсолютно заслужена беше победата. Показахме още от първата минута, че сме готови, мобилизирани да вземем мача, както трябва да се вземе едно дерби. През цялото време доминирахме на терена, може би 2:0 е най-малкото в цифрово изражение, с което се размина Левски.

За нас беше абсолютно достатъчно, защото напрежението преди мача беше доста сериозно. Доста анализатори казват, че Левски игра слабо, но според мен, ние играхме много силно. Първият гол дойде след много добра преса. Ние не дадохме никаква възможност на Левски да застраши нашия вратар. От тази гледна точка, перфектно изигран мач като за дерби. И двата отбора имаха много какво да губят и имаха много, много напрежение.

Определено е победа, която ни носи радост, допринася за доброто настроение на червената общност, а в случая създава и големи проблеми за вечния съперник. Напрежение винаги има, особено, когато става дума за ЦСКА или Левски.

Аз и другият изпълнителен директор Филип Филипов няма как да реагираме по друг начин, освен да си защитим отбора, няма значение кой е треньорът, кои са футболистите, единствената цел е ЦСКА да излезе победител в дербито. Нещата, които направихме между мачовете с Локомотив Пловдив и Левски, дадоха този допълнителен резултат и мотивация. Някои ще кажат, че може би трябваше да има по-крайни мерки, но имахме много кратко време, за да взимаме резки движения. Ние като ръководство си свършихме работата, но смятам, че най-добра работа свършиха футболистите и треньорите.

Ние разчитаме на професионалистите, които са в нашия клуб и се грижат за здравето на нашите играчи. И там търпяхме критика преди мача заради тежките контузии. Ще се опитам да бъде максимално точно и ясен, имаме доктори, физиотерапевти, работим с една от най-добрите клиники, същото се отнася и за рехабилитацията.

Нашият физиотерапевт Иван Христов е не само специалист, а и цесекар, живее с клуба. Нашият лекарски щаб няма нищо общо с контузиите на Мартин Стойчев и Християн Петров. Това са неща, които не могат да се избегнат. Юрген Матей и Брадли де Нойер получиха най-тежките контузии във футбола, доста сходни, всеки може да си направи сметката кой кога се контузи и кой кога се възстанови.

Надявам се, че до края на първенството ще успеем да се справим и в първенството, и в Купата. Имаме достатъчно на брой качествени играчи, спокоен съм. Докато сме в борбата и за шампион, и за Купа, ще даваме всичко от себе си и няма да се откажем".

Източник: Topsport.bg

Последни новини