Съветват Наско Сираков да ангажира сръбски треньор за Левски, има и конкретен вариант

Съветват Наско Сираков да ангажира сръбски треньор за Левски, има и конкретен вариант

Topsport.bg

09-05-2024, 16:13

Ръководството на Левски официално е в търсене на нов старши-треньор, след като обяви публично, че договорът на Николай Костов няма да бъде подновен. Още преди развоя на събитията със специалиста от Добрич започнаха и спекулациите за неговия потенциален заместник.

Поредна опция, която може би не изненадва никого, е ангажирането на сръбски наставник. За това настояват мениджъри и "посредници", които гравитират в близкото и не чак толкова обкръжение на мажоритарния собственик Наско Сираков. Добре известен факт е, че в миналото той е споделял, че обича изключително много да работи със специалисти от т.нар "югославска школа".

Преди години, лично Сираков доведе на "Георги Аспарухов" Славиша Йоканович, който въпреки провала си в Левски, след това изгради страхотна кариера, белязала своя апогей в английския футбол.

Съвсем скорошен е и споменът със Саво Милошевич. Легендарният нападател едва ли не подписваше със "сините", но в крайна сметка избраният беше Ники Костов. Милошевич пък пое Босна и Херцеговина, проваляйки се с гръм и трясък.

ТОПСПОРТ научи, че едно от имената на куп треньори от Сърбия, предлагани на Левски, е това на Ненад Лалатович. За последно 46-годишният специалист бе начело на Спартак (Суботица), а през отделни периоди биваше спряган и за ЦСКА. Лалатович е без работа от около два месеца.

Въпреки казаното до тук, към този момент "синьото" обществено мнение сочи, че фаворит за поста все още е Станислав Генчев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини