Танчо Калпаков: Не ни е на дневен ред класиране в елита, но отборът иска да бие всеки мач.

Танчо Калпаков: Не ни е на дневен ред класиране в елита, но отборът иска да бие всеки мач.

Topsport.bg

08-03-2024, 17:59

Наставникът на Марек - Танчо Калпаков бе много доволен след победата на дупничани с 2:1 срещу Спартак (Варна). Той призна, че пред отбора не е поставена цел място в efbet Лига, но, въпреки това, футболистите искат да побеждават всеки един мач.

Ето какво каза той:

"Отдадеността и себераздаването на играчите правят така, че "Бончук" дае крепост. Искахме да излезем агресивни и да "вкараме" публиката в мача. За щастие, това сработи. Имахме шанса да вкараме първи гол. Накрая на първото полувреме имахме ситуация, в която можеше да поведем. Знаехме силата на Спартак (Варна) - един от най-добрите отбори в групата. Съумяхме да им се противопоставим успешно. През второто не искахме да им даваме да влязат в игрови ритъм. Нашата идея беше след злощастния мач с Литекс, то днес да победим на всяка цена и да се върнем към победите. Планът ни сработи.

Имаме идея да вадим поуки от всяка среща, ръководството успокои играчите. Ние продължихме с позитивните си игри и показахме удоволствие в играта. Искахме днес да се покажем сред най-силните отбори в групата. Най-важно беше през второто да не им позволяваме ритъма. С Литекс не ни се получи това.

Не ни е на дневен ред класиране в елита, но отборът иска да бие всеки мач. Докъдето стигнем, дотам. Срещу дубъла на Лудогорец отиваме в Разград и ще опитаме да се надиграваме. Ако имаме шанс и късмет, ми се иска да победим отново".

Източник: Topsport.bg

Последни новини