Титулярният вратар на Берое напуска клуба

Титулярният вратар на Берое напуска клуба

Topsport.bg

14-06-2024, 16:38

Вратарят Родриго Ачинели напуска Берое (Стара Загора) със свободен трансфер, но шансовете да продължи кариерата си в Първа лига не са никак малки, научи БТА.

Ачинели е получил предложения от три български клуба - два от efbet Лига и един от Втора лига с амбиции за промоция. Освен това, с него се е свързал и новият старши треньор на румънския Волунтари Клаудиу Никулеску. Небесносините от Букурещ изпаднаха от Лига 1, но амбицията е за незабавно връщане. Във Волунтари най-вероятно ще се разделят с актуалния си страж Октавиан Вълчану, към когото има интерес от чешки клуб.

Аржентинският вратар с италиански паспорт ще изкача още дни най-доброто предложение, преди да реши в каква посока ще продължи кариерата му.

Ачинели беше първи избор за вратата на Берое през изминалия сезон, като титулярното място му беше дадено в 26 мача, а в осем от тях запази мрежата без допуснат гол. Силните му изяви при победите над Хебър (1:0 на 17-и май) като гост, както и при домакинствата над Етър (3:0) и над Пирин (2:0) напрактика осигуриха оставането на зелените в Първа лига.

Източник: Topsport.bg

Последни новини