Томислав Стипич няма да използва двама младоци

Томислав Стипич няма да използва двама младоци

Topsport.bg

06-07-2024, 08:09

Наставникът на ЦСКА Томислав Стипич няма да използва двама от младите футболисти, които участваха в подготвителния лагер в Банско, информира "Тема Спорт". Става дума за десният бек Асен Дончев и фланговия футболист Симеон Александров.

Те не спечелиха доверието на хърватина, като той вече е съобщил решението си на ръководните кадри в Борисовата градина. Следващите дни ще стане ясно дали двамата ще бъдат преотстъпени на други отбори в Първа лига, опции са Ботев (Враца) и Септември, или ще играят в дублиращия състав, начело с Владимир Манчев, чакайки нов шанс от Стипич.

Те не оправдаха полученото доверие в контролите, като на позицията на Дончев остана и Иван Турицов, чието бъдеще доскоро бе неясно. "Армейците" ще се подсилят с ляв бек, тоест Тибо Вион ще бъде използван номинално отдясно. В селекционните планове е и крило, което напълно ще прекрати шансовете на Александров да попадне в тима.

Същевременно първото лятно попълнение Иван Тасев, както и юношата Георги Чорбаджийски остават в отбора и ще се борят да бъдат титуляри през есента, след като са впечатлили треньора. 22-годишното крило оставя отлични впечатления с играта си в контролите досега и вкара дебютния си гол при 2:0 срещу Крумовград. Младокът се е понравил и на треньорския щаб, ръководен от Стипич, с голямото себераздаване, което влага в тренировъчния процес.

Същото важи и за Георги Чорбаджийски, който може да бъде ползван на няколко поста, а това много радва наставника. Във вчерашната контрола с Макаби Петах Тиква той игра като централен нападател, защото е силен и на втория етаж.

Източник: Topsport.bg

Последни новини