Треньорът на Карабах: От нас се изисква много сериозна подготовка за мачовете с Лудогорец

Треньорът на Карабах: От нас се изисква много сериозна подготовка за мачовете с Лудогорец

Topsport.bg

05-08-2024, 18:44

Гурбан Гурбанов, който е старши треньор на Карабах, не скри притеснението си от сблъсъците с Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Наставникът вече е 16 години начело на хегемона в Азербайджан. Той заяви, че е гледал първия мач на родния тим с Динамо (Минск), въпреки че няма такъв навик преди Карабах да е преодолял своя съперник - в случая гибралтарския Линкълн.

"Българският клуб играе в груповата фаза вече 9 поредни години (б.р. - достигането до третия квалификационен кръг на ШЛ му осигури минимум групи на ЛК). Индивидуално разполагат с много динамични, бързи и технични футболисти. Имат класа. Особено в офанзивната линия играят бързо и се допълват добре. От нас се изисква много сериозна подготовка за тези сблъсъци. В допълнение към отборната игра на Лудогорец е важно да бъдем много внимателни и за индивидуалните битки един на един. Трябва да сме готови за контраатаки, трябва да ги предотвратяваме. Изглежда, че старши треньорът им изисква твърде много. Това ще бъде интересна тактическа битка", каза Гурбанов след успешния старт на тима му в местния шампионат - разгрома с 4:1 над Зира.

"Постигнахме важна победа. Това бе първи мач за сезона в шампионата. Борихме се и спечелихме след добра игра. Този мач е доказателство, че трябва да подхождаме изключително сериозно към предстоящите битки", доволен бе Гурбанов, цитиран от "Тема спорт".

Източник: Topsport.bg

Последни новини