Треньорът на Славия (Прага): България вече е любимата ми дестинация

Треньорът на Славия (Прага): България вече е любимата ми дестинация

Topsport.bg

вчера, 12:11

Старши треньорът на Славия (Прага) Индржих Търпишовски смята, че българският отбор е показал качество в началото. Но по-голямата класа и индивидуални качества на неговия тим си личеше в 70 от всичките 90 минути и в крайна сметка всичко това беше материализирано с победа с 2:0. Головете вкараха Матей Юрасек и Моймир Хитил по един във всяко полувреме.

"Бяха неприятни. Разбира се, от наша гледна точка резултатът и развоя на мача са оптимални. Но зад този резултат стои много работа. Трябва да го уважаваме. Това е първа победа на нашия отбор в България изобщо", каза той, като добави, че отборът му е дал всичко от себе си. "Знаехме, че можем да затворим мача единствено със силно представяне и в двете фази на играта".

Той похвали целия отбор за представянето и след това изтъкна голмайстора на първия гол Юрасек. "Той е продуктивен, радваме се , че му се получи. Даде всичко за отбора", каза Търпишовски пред камерите. Попитан дали това е първото му посещение в България изобщо, той отговори, че е ходил в България на почивка като малко момче. "Следващия път като дойда ще искам да си спомням мача в Разград. Това ще бъде любимата ми дестинация", засмя се , pазказва 48-годишният специалист.

След това някои репортери го попитаха какво се е случило в 20-ата минута, когато Търпишовски извика защитника Томаш Холеш настрани и му подаде лист хартия с важна инструкция: сменяме линията - с четирима.

"От него зависи да играем по-добре. Затова го извиках", засмя се треньорът на пресконференцията. След нея той с охота показа омачкания лист на журналистите. "За да не останете разочаровани", ухили се треньорът на чехите и показа как е трябвало да се промени съставът на Славия след 20-ата минута, когато реално Лудогорец приключи с възможностите за гол.

Източник: Topsport.bg

Последни новини