Фернандо Каранга - истински лидер на ЦСКА!

Фернандо Каранга - истински лидер на ЦСКА!

Topsport.bg

18-03-2024, 11:15

Фернандо Каранга вкара първите си два гола, откакто се завърна в ЦСКА през зимната пауза на първенството. Той наказа Ботев (Пловдив) при разгромната победа с 4:0.

Така бразилецът бързо затвори устата на критиците си, които побързаха да неглижират ролята му при "армейците". Някои заявиха, че не бил никакъв лидер. Други допълниха, че според тях няма да е този Каранга, който вкарваше попадение след попадение по време на първия му престой в ЦСКА.

Че Каранга е истински лидер се видя и в мачове, в които не успя да отбележи. Самото присъствие на терена е важно за неговите съотборници. Видяхме как реагираха те вчера, след головете на кариоката. Всички се скупчиха около него да го поздравят. Радостта им беше искрена и голяма, дори вратарят Густаво Бусато стигна до Каранга от своята врата, за да го поздрави.

Фернандо е може би най-добрият нападател в първенството ни и тепърва ще доказва това твърдение с играта си на терена. Срещу Ботев вкара два гола, типично в негов стил. Позиционира се отлично в наказателното поле на съперника, а играта му с глава е безупречна.

Той не вкарва само на по-скромните отбори, точно обратното. Вече има 5 срещу Ботев, който в последните години традиционно играе добре в мачовете с ЦСКА, като изключим вчерашния. Каранга е наказвал 4 пъти Черво море, има и 3 попадения във вратата на Левски, както и 2 в тази на Лудогорец.

След като се "отпуши", убеден съм, че още в следващия мач ще видим още по-силен Фернандо Каранга. Нямаше как липсата на голове да не влияе психологически на футболист, който е отявлен голмайстор. Всеки попада в период на "суша", но дойде ли първото попадение, идва и "приливната вълна". Каранга е готов да "залее" всеки съперник на ЦСКА с нея. Не спира и да повтаря, че е обещал титлата, а той държи на обещанията си. Именно лидерът и голмайсторът Каранга ще бъде най-силното оръжие на "армейците" към голямата им цел - първо място в класирането.

Нелепите и прибързани критики не повлияха на Фернандо, който не спира да се усмихва и да прави това, което умее най-добре - да бележи голове. Вече са общо 33 за ЦСКА. Голмайстор №1 в историята на клуба от чужденците е Али Соу с 46 попадения. Рекорд, който съм сигурен, че ще бъде подобрен. Именно от машината за голове Каранга.

Източник: Topsport.bg

Последни новини