ФК ЦСКА 1948 - Славия 2:0, "червените" бележат втори гол

ФК ЦСКА 1948 - Славия 2:0,

Topsport.bg

25-08-2024, 20:14

Отборите на ФК ЦСКА 1948 и Славия се изправят един срещу друг в откриващия неделен двубой от програмата на Първа лига. Двубоят в Бистрица ще бъде изключително непредсказуем, тъй като и двата състава умеят да залитат към противоположните амплитуди на представянето си по футболните терени.

Отборът на Валентин Илиев излиза за първа победа в сезона, след като досега "червените" имат три равенства от три срещи - 0:0 с Черно море, 2:2 със Спартак (Варна) и 0:0 с Локомотив (София). Заради участието си в квалификациите на Лига на конференциите ФК ЦСКА 1948 отложи два от мачовете си до този момент. Липсата на победа отрежда на тима място в долната половина на класирането.

През седмицата "червените" бяха изключително активни на трансферния пазар, привличайки Кайру Амустафа от Нигер, северномакедонецът Стефан Ристовски, както и опитният бранител Асен Георгиев. Заговори се и за сензационната възможност в Бистрица да заиграе бившата португалска суперзвезда - Рикардо Куарешма.

Славия пък пристига в Бистрица с повишено самочувствие, след като отборът на Златомир Загорчич записа две последователни победи - над Спартак (Варна) и ЦСКА. Заради своята силна игра и гола от дузпа срещу "червените", халфът на "белите" Иван Минчев получи приза за играч номер 1 на петия кръг.

Главен съдия на срещата е Георги Кабаков, с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков. С ВАР ще бъдат Васил Минев и Мирослав Иванов. Делегат на БФС е Станислав Вълков, а работата на реферите зорко ще следи Никола Джугански.

Източник: Topsport.bg

Последни новини