ФК ЦСКА 1948 - Спартак (Варна) 2:2 (Развой на срещата по минути)

ФК ЦСКА 1948 - Спартак (Варна) 2:2 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

28-07-2024, 19:00

ФК ЦСКА 1948 приема Спартак (Варна) в двубой от втория кръг на Първа лига. Мачът на стадион "Витоша" в Бистрица е от 19:00 ч. и ще бъде ръководен от Петър Кузев.

И двата отбора ще излязат на терена с приповдигнато настроение. През седмицата "червените" от Бистрица постигнаха първата си победа в евротурнирите, след като победиха с минималното 1:0 Будучност (Подгорица) в сблъсък от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Футболистите на Валентин Илиев дори можеха да реализират поне още няколко гола.

ФК ЦСКА 1948 започна кампанията в родния елит с нулево равенство срещу вицешампиона Черно море на "Тича" и днес ще търсят първи шампионатен успех. Задачата им обаче няма да бъде никак лесна, тъй като ще се изправят срещу мотивирания тим на Спартак (Варна).

Варненци пък се завърнаха по мечтан начин в Първа лига, след като преди седмица спечелиха с 2:0 срещу Хебър в Пазарджик. Цели осем играчи дебютираха с фланелката на "соколите" - сред тях е и Антонио Вутов, който дори се разписа срещу "гробарите".

Преди броени дни отборът, воден от Александър Томаш, се раздели с атакуващия полузащитник Цветослав Петров, но осъществи и много силен входящ трансфер, привличайки бившия краен бранител на Ботев (Пловдив) Па Конате. Добрата новина за специалиста е, че днес той ще може да разчита на последното си ново попълнение.

Единственият отсъстващ в лагера на домакините ще бъде Райън Бидунга, който беше изгонен в двубоя срещу "моряците".

Последната среща между днешните съперници предложи истинско голово зрелище, което остана без победител - 3:3.

Източник: Topsport.bg

Последни новини