ФК ЦСКА 1948 остана извън топ 6 след равенство срещу Локо (Пд) на "Лаута"

ФК ЦСКА 1948 остана извън топ 6 след равенство срещу Локо (Пд) на

Topsport.bg

21-04-2024, 17:09

Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха без победител двубоя си от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Мачът на стадиона в "Лаута" приключи при резултат 1:1, а гостите могат да съжаляват за множеството си пропуски през първата част.

Така "смърфовете" заеха 4-то място в класирането, а ФК ЦСКА 1948 не успя да влезе в топ 6 и ще се бори за място в евротурнирите през евентуален бараж. Единствената въпросителна в първата шестица остана на кое място ще завършат ЦСКА и Черно море, а това зависи от двубоя на "армейците" малко по-късно днес с Арда в Кърджали.

На стадион "Локомотив" Тодор Павлов даде аванс на домакините в 53-а минута, а само 7 минути след това Бирсент Карагарен оформи крайното 1:1. Двата отбора удариха и по една греда чрез Карагарен и Мичи Нтело.

В 19-ата минута можехме да свидетели на първия гол в срещата след отлична атака на гостите по левия фланг. Радослав Кирилов подаде към Симеон Василев, който центрира, а Емил Ценов нанесе удар с глава, но точно в обсега на Кристиан Томов.

В средата на първото полувреме отборът от Бистрица пропусна нова възможност. Карагарен открадна топката от Ангел Лясков и подаде към Талис, който тръгна от своето поле, пробяга 40-50 метра и стреля от границата на наказателното, но в дясната греда.

В 33-ата минута отново гостите достигнаха до прекрасна възможност. Карагарен получи извеждащ пас и излезе очи в очи с вратаря на Локомотив, финтира го и стреля в опразнената врата, но отнякъде се появи Тодор Павлов и с шпагат изби влизащата в мрежата топка.

Гостите продължиха да бъдат по-активният отбор на терена и в последните минути отново Карагарен и Радослав Кирилов стреляха към вратата на "смърфовете", но не намериха целта.

В първата минута на второто полувреме Локомотив достигна до добра възможност. Оливие Кандем нахлу мощно в наказателното поле на гостите и нанесе удар по диагонала, но на сантиметри от целта.

В 50-ата минута отново Карагарен беше изведен на перфектна позиция, нахлу в полето на Локомотив, излъга Тодор Павлов и стреля, но Томов спаси.

На фона на показаното на терена, домакините изненадващо откриха резултата в 53-ата минута. А още по-изнендващ беше голмайсторът и изпълнението му. Локомотивци спретнаха атака по десния фланг, а Димитър Илиев центрира на задна греда, където се беше включил централният защитник на "смърфовете" Тодор Павлов. Той си спря топката на гърди и със снаряд от границата на наказателното поле я прати точно в сглобката на вратата. Това беше първи гол в професоналния футбол за младия защитник, а с него си заслужи и огромно уважение, а именно - избърсване на бутонката от капитана на Локомотив - Димитър Илиев.

Малко след попадението локомотивци можеха да удвоят преднината си след добра комбинация между Бакакар Дион, Оливие Кандем и Мичи Нтело, но ударът на последния срещна дясната греда.

Бирсент Карагарен дочака своя миг в мача, а той дойде в 59-ата минута, когато изпревари Хорхе Сегура за една спорна топка, напредна с нея и я прати технично покрай Томов за 1:1. Бившият футболист на Локомотив не изрази радостта си, а и получи аплодисменти от привържениците на домакините.

Малко преди края се стигне до голямо разбъркване в полето на гостите, но така и никой от Локомотив не успя да нанесе решителен удар. Мичи Нтело също стреля опасно в последните секунди но вратарят на гостите спаси с върха на пръстите си.

Източник: Topsport.bg

Последни новини