Хебър - Левски 0:1 (Развой на срещата по минути)

Хебър - Левски 0:1 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

04-03-2024, 16:27

Хебър (Пазараджик) приема Левски в последния двубой от 23-ия кръг на родната efbet Лига. Срещата на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик стартира в 17:30 часа.

Новата година за Хебър е изпълнена с финасови проблеми, но от друга с успех на терена. Тимът на Любо Пенев се класира за исторически първи полуфинал в турнира за Sesame Купа на България, докато в предишния кръг победи Локомотив (Пловдив)  . Отборът продължава борбата си за оцеляване, като към момента Хебър е 13-и с 23 точки, но изостава само с три от десетия Славия.

Кадровите проблеми пред Пенев са свързани с Мартин Михайлов, Николай Николаев и Октай Хамдиев, които продължават да лекуват травми, докато Жоао Сеско е под въпрос. Все още пък се очакват документите на новото попълнение Хуан Рамон Иваноф. Продължава и неяснотата около Атанас Кабов, който бе изваден от първия отбор и пропусна мачовете на "гробарите" след подновяването на шамипоната.

Левски отпадна за Купата ан България именно от Хебър в осминафиналите на Купата в края на миналата година. "Сините" се намират в добра форма след подновяването на шампионата и записаха победи над Пирин (Благоевград) (2:1) и Арда (4:0), като те вече са в серия от четири поредни успеха в първенството.

Столичани имат шанс отново да се приближат до тройката, като към момента заемат четвъртата позиция с 41 точки, със седем по-малко от третия ЦСКА. За днешната среща Вандерсон Цунами е наказан. Завръща се след санкция обаче Хосе Кордоба. Хоакин Фернандес чака своя дебют.

Източник: Topsport.bg

Последни новини