Хосу Урибе: Дойдох в България с желанието отново да се състезавам на високо ниво

Хосу Урибе: Дойдох в България с желанието отново да се състезавам на високо ниво

Topsport.bg

днес, 15:03

Новият треньор на Берое Хосу Урибе даде дълго интервю пред испанското издание Marca преди дебюта си начело на заралии. Испанският специалист ще води Берое за първи път в домакинството на Спартак Варна, което е днес, 18 октомври, от 17:00 часа.

"В Испания не успях да намеря проект, който наистина да ме вълнува. Бях много привързан към Менсахеро и се чувствах много добре в Лас Палмас. Но мисля, че вече се чувствах удобно. На 30-годишна възраст вече бях в елита... а сега ми се струва, че вече не мога да работя на тези нива. Но все пак съм на 55 години и мисля, че ми предстои още дълга кариера", споделя той.

"Контекстът е малко по-особен. Това не беше такъв челен сблъсък. Беше много по-лесно, отколкото очаквах. Тук трябва да дам заповед на испански, след това на английски... и трябва да се изчака преводачът да я предаде на българските играчи. Но наличието на толкова много испаноговорящи значително улеснява работата, а освен това българите ще научат по-бързо испански, отколкото ние техния език. Те усвояват езиците много бързо, а и азбуката им е различна", казва Урибе.

"Дойдох тук сам. По онова време семейството ми беше поставило много условия, когато ставаше дума за трансфер. Сега обстоятелствата са различни и за мен най-важното е да подновя кариерата си, като покажа, че имам способността да бъда там, където някога бях", разкрива той пред Marca.

"Дойдох в България с желанието отново да се състезавам на високо ниво. Току-що пристигнах. Идеята е да работя, да се опитам да се справя добре... Все още имам време да направя нещо във футбола, да допринеса много и да продължа да се развивам. Независимо дали ще е тук или другаде", допълва Урибе.

Източник: Topsport.bg

Последни новини