Христо Янев: Всяка една точка от тук докрая е важна

Христо Янев: Всяка една точка от тук докрая е важна

Topsport.bg

04-04-2024, 16:42

Старши треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев остана доволен от показаната от неговите възпитаници игра в защита при нулевото равенство срещу ФК ЦСКА 1948 на стадион "Витоша" в Бистрица в мач от междинния 27-и кръг в efbet Лига. Той, обаче, разкритикува атаката врачани и заяви, че са били отсъждани "леки нарушения".

Ето какво още каза той:

"Нервен двубой. Липсва ни самочувствието, което трябва да имаме. Трябва да бъдем позитивни, защото във второ поредно гостуване не загубихме. Ще направим всичко възможно докрая на подобрим точковия си актив и да се изкачим в класирането.

В защита отборът беше много дисциплиниран. Бяхме подготвени за Педриньо и неговите пробиви. Трябваше да хвърлим много усилия във фаза защита - получи се, но не се възползвахме от възможностите си във фаза атака. Трябва да похвалим младите защитници на ЦСКА 1948, които играят много хубав футбол.

Не може всяко съприкосновение да бъде фал, футболът е контактен спорт. Ние стояхме добре в защита, трябваше да накъсваме тяхната игра, защото ЦСКА 1948 има добри индивидуалности. Имаше нарушения, които бяха много леки, нека така да го кажа.

Опитвам се да разглеждам нещата философски. За да стигнеш от точка "А" до точка "Б", трябва да вървиш и да се бориш с всички въможни средства. Всяка една точка от тук докрая е важна".

Източник: Topsport.bg

Последни новини