ЦСКА - Берое 0:0, символичните гости с добър старт

ЦСКА - Берое 0:0, символичните гости с добър старт

Topsport.bg

днес, 17:24

Отборите на ЦСКА и Берое излизат един срещу друг в среща от 9-ия кръг на Първа Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" в Благоевград е от 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Димитър Димитров. "Червените" домакинстват далеч от столицата, тъй като тревното покритие на Националния стадион не е годно за игра, предвид двата концерта, които се състояха там през последния месец.

Съставът воден от на Александър Томаш влиза в срещата в добро настроение, след като прекъсна негативната си серия от четири поредни шампионатни загуби с успеха над Локомотив София (3:0) преди 5 дни. Заедно с тази победа на трибуните се завърнаха и феновете, които до онзи момент изтърпяваха наказание след баража с ФК ЦСКА 1948 за Лигата на конференциите. Сега "червените" привърженици отново ще запълнят отредените за тях места с надежда да видят втори последователен успех на своите любимци.


Гостите от Стара Загора пък се намират в незавидна ситуация, въпреки че са по-напред в класирането от днешния си съперник. Заралии записаха три поредни поражения, след които мястото на Хосе Луис Ачиари начело на тима вече не изглежда сигурно.

Проблемът е, че Берое бележи сериозен спад в играта си, след като започна сезона с две победи и едно равенство. Днес на "зелените" със сигурност няма да им бъде лесно срещу окриления отбор на ЦСКА, който вече няма право на грешни стъпки и ще направи всичко възможно да прибави нови 3 точки към актива си.


Добрата новина в лагера на символичните домакини е, че всички футболисти, с изключение на последното ново попълнение Лиъм Купър, ще бъдат на разположение на Томаш. Бившият капитан на Лийдс пропусна и гостуването в "Надежда", а най-вероятно неговият дебют ще бъде срещу Черно море след седмица.

Наставникът на старозагорци има по-сериозни проблеми, свързани най-вече с отсъствието на нападателите Леандро Годой и Франсиско Сагардия. Кошмара изтърпява наказание, докато Сагардия е с фрактура на глезена и ще отсъства от терените минимум месец. В състава ще се завърне Франко Минго, който пропусна двубоя с Ботев (Пловдив) заради червен картон.

През изминалата кампания ЦСКА постигна две убедителни победи победи с по 3:0 над заралии.

Източник: Topsport.bg

Последни новини