ЦСКА - Ботев (Пловдив) 0:0, без голове до почивката, "червените" удариха греда

ЦСКА - Ботев (Пловдив) 0:0, без голове до почивката,

Topsport.bg

30-08-2024, 22:05

ЦСКА и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в мач от 7-мия кръг на Първа лига. "Армейците" ще приемат пловдивчани на стадион "Локомотив" в "Надежда", тъй като националният стадион е ангажиран с концерти. Мачът е от 21:30 и е очакван с голям интерес, тъй като ще бъде и дебютен за новия треньор на ЦСКА Александър Томаш.

Бившият треньор на Спартак (Варна) сглоби боеспособен отбор край морето и неслучайно "соколите" заемат третото място в класирането след шест изиграни срещи. Именно това силно начало убеди ръководството на ЦСКА, че е сбъркало при преценката си, когато търсеше нов наставник преди началото на сезона, предпочитайки Томислав Стипич пред юношата на "армейците". Грешката бе поправена в средата на тази седмица, когато Томаш оглави "червените".

Назначението му предизвика еуфория сред феновете, вдъхвайки им нова надежда след кошмарния старт и записаните четири поражения в пет мача, които костваха главата на Стипич.

В групата за този двубой ще се завърне новото попълнение Джейсън Локило, който пропусна гостуването на Арда заради контузия. Под въпрос е централният защитник Лумбард Делова.

През седмицата Ботев (Пловдив) продаде нападателя Мартин Секулич на руския Урал. Други двама тарани - Георги Николов и Антони Уджа продължават да лекуват тежки травми. "Канарчетата" обаче имат достатъчно футболисти за този пост в лицето на Алекса Мараш и Вини Трибуле.

Само преди седмица Ботев загуби у дома от Спартак (Варна), а сега отново ще трябва да играе срещу отбор, воден от Томаш.

Източник: Topsport.bg

Последни новини