ЦСКА - Локомотив (Пловдив) 1:2 (Развой на срещата по минути)

ЦСКА - Локомотив (Пловдив) 1:2 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

03-04-2024, 18:53

ЦСКА и Локомотив (Пловдив) излизат един срещу друг в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Мачът на националния стадион "Васил Левски армия" е с начален час 17:00, а главен съдия ще бъде Волен Чинков.

Домакините влизат в днешната среща като втори в класирането с 57 точки. "Червените" са само на три зад първия Лудогорец и евентуална победа днес ще ги изравни с "орлите". Разградчани играят по-късно срещу големия съперник на ЦСКА - Левски.

Иначе момчетата на Нестор Ел Маестро са в серия от четири поредни победи. Миналия кръг столичани се справиха с другия Локомотив - София. Те се наложиха с минималното 1:0 на "Надежда", а в герой се превърна Джонатан Линдсет.

Интересното е, че "червените" са отборът, допуснал най-малко голове до момента в efbet Лига. ЦСКА има в своята врата допуснати едва 13 попадения, с един по-малко от Лудогорец. Очевидно и атаката на отбора се справя добре, като в 26 срещи има вкарани 43 гола.

Локомотив (Пд) от своя страна е пети във временното класиране с актив от 47 точки. "Смърфовете" имат обаче едва две победи в последните си пет мача, а в останалите три са загубили. Поражение допуснаха и през миналия кръг, когато паднаха от другия голям претендент за титлата Лудогорец. Иначе евентуална победа днес би подпечатала място в топ 6 за Локомотив.

Пловдивчани са отборът, който е на второ място в родния елит по вкарани голове до момента. В 26 срещи имат отбелязани 44 попадения. За сметка на това обаче са допуснали цели 30 в своята врата - повече от който и да е друг отбор от първата шестица.

През есента ЦСКА се наложи с 2:0 "Лаута". Последната победа за Локомотив пък датира от април месец 2022 година, когато смърфовете се наложиха с 2:0 у дома.

Източник: Topsport.bg

Последни новини