ЦСКА - Славия 0:1

ЦСКА - Славия 0:1

Topsport.bg

17-08-2024, 17:58

СКА и Славия се изправят един срещу друг в мач от 5-ия кръг на efbet лига. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" започва в 19:00 часа.

ЦСКА започна сезона със загуба от Лудогорец, след което срещу Хебър. В третия кръг обаче дойде тежкото поражение с 0:3 от завърналия се в елита тим на Спартак Варна.

Двубоят от четвъртия кръг с ЦСКА 1948 бе отменен и днес съставът ще търси връщане към победния път. Към момента ЦСКА има едва 3 точки от три мача.

Славия е с актив от 4 точки след три двубоя, като и мач на "белите" бе отложен. До момента отборът има загуба от Крумовград в първия кръг и след това равенство с Хебър и победа срещу Спартак Варна.

Въпреки наказанието си, ЦСКА ще има подкрепа на трибуните. Ръководството на клуба съобщи, че за мача със Славия ще бъдат допускани деца до 14 години.

"Червените" нямат сериозни кадрови проблеми, като наставникът сподели на пресконференция преди срещата, че Емануел Шакич и Амос Юга също са на линия вече, но загатна, че едва ли ще разчита на тях повече. Същото се отнася и за Бредли де Нойер.

Добрата новина е, че наказанието на вратаря Густаво Бусато вече изтече и стражът вече може да се завърне под рамката на вратата. Последните две нови попълнения ще започнат като титуляри за ЦСКА срещу Славия. Става въпрос за Годуин Коялипу, който ще застане на върха на атаката, и крилото Джейсън Локило.

Пред Златомир Загорчич има една въпросителна. Нападателят Карл Фабиен през последните дни тренира на облекчен режим заради травма в адукторите. Все още не ясно дали треньорът ще може да разчита на французина.

През миналия сезона ЦСКА и Славия се срещнаха три пъти, два пъти направиха равенства 1:1 в първенството, а "червените" надделяха с 1:0 в мач за Купата на България.

Главен съдия на днешната среща ще бъде Волен Чинков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини