ЦСКА няма мач без вкаран гол в Бистрица

ЦСКА няма мач без вкаран гол в Бистрица

Topsport.bg

08-03-2024, 12:39

ЦСКА за четвърти път ще излезе в шампионатен мач на стадион "Витоша" в Бистрица. Трите мача досега бяха срещу три различни съперници - Царско село, Витоша (Бистрица) и ФК ЦСКА 1948. В баланса от тези срещи липсват равенствата - 2 победи за ЦСКА и една загуба. Поражението беше на 29 февруари 2020 година с 1:2 от Царско село. За символичните домакини се разписаха Андерсон Кордейро и Дилан Бахамбула, а между тези два гола за ЦСКА се разписа Стефано Белтраме. 

На 6 юни 2020-а ЦСКА изигра и втория си шампионатен мач на този стадион, този път срещу отбора, който традиционно си домакинства там - Витоша. "Червените" биха там с 1:0 с гол на Евандро Да Силва и асистенция на Греъм Кери в 85-ата минута. През първото полувреме вратарят на домакините Николай Кръстев пък спаси дузпа на Али Coy.

След този мач близо 3 години ЦСКА не бе гостувал в Бистрица. През март миналата година те изиграха един мач там срещу съперника, срещу когото играят тази седмица - ФК ЦСКА 1948. И победиха с 1:0 с хубав гол на Тобиас Хайнц, дошъл след асистенция на Дюкенс Назон. Евгений Сердюк вкара гол за домакините, който предизвика танц на трибуните на боса на домакините Цветомир Найденов. Секунди по-късно обаче, след преглед със системата ВАР, главният съдия Георги Кабаков отмени гола, заради игра с ръка при поемането на топката от украинеца, секунди преди той да отбележи.

Прави впечатление, че и в трите си мача на този стадион досега ЦСКА вкара по един гол, като в два от случаите това се оказа достатъчно за победата. И за "червените", и за съперниците им пък се разписваха само чужденци.

Източник: Topsport.bg

Последни новини