ЦСКА преотстъпва четирима на Ботев (Враца)

ЦСКА преотстъпва четирима на Ботев (Враца)

Topsport.bg

15-06-2024, 09:06

ЦСКА стартира вчера на тъмно подготовката си за новия сезон. Наставникът Томислав Стипич изведе състава за първа тренировка под негово ръководство, без присъствието на медии и фенове, поради конструктивните дейности на базата в Панчарево.

Единственото ново попълнение бе крилото Иван Тасев, който идва от Пирин. "Тема Спорт" предава, че младежът няма да остане дълго в отбора.

ЦСКА обмисля да преотстъпи четирима млади футболисти на Ботев (Враца). Освен Тасев, под Околчица ще отидат юношата Георги Чорбаджийски, дебютирал през пролетта, както и завърналите се от престои под наем Асен Дончев и Марк-Емилио Папазов. Всички ще получат шанс да се докажат пред Стипич по време на лятната подготовка, но засега нагласите са, че карето няма да разполага с достатъчно игрово време през есента и по-доброто решение ще бъде играчите да трупат опит и минути в Ботев.

Както е известно, на стадион "Христо Ботев" също има сериозни реформи. Под Околчица сменят политиката и вече ще залагат на много повече млади български играчи. Наставник пък стана бившият капитан на ЦСКА, Тодор Янчев. Той вече е работил с Дончев и Чорбаджийски на "Армията", в ролята на помощник на Стойчо Младенов.

Първоначалните идеи в ЦСКА бяха повечето младоци да останат и да се борят за място в състава. След позитивни предварителни разговори с Ботев обаче тази опция вече изглежда по-реална. Всичко зависи и от селекцията в Борисовата градина. Ако "червените" не успеят в преговорите за някоя позиция, може и да задържат някои млади футболисти. Дългосрочната стратегия на новата власт предвижда сериозно увеличаване на родните играчи в състава. Затова е и важно Тасев, Чорбаджийски, Дончев и Папазов да прекарат есента там, където се очаква да получат възможности за изява на елитно ниво, за да развият още качествата си.

Източник: Topsport.bg

Последни новини