ЦСКА пречупи Крумовград с два късни гола, Иван Тасев и Наско Цеков с дебютни попадения

ЦСКА пречупи Крумовград с два късни гола, Иван Тасев и Наско Цеков с дебютни попадения

Topsport.bg

26-06-2024, 19:25

ЦСКА победи Крумовград с 2:0 във втората си контрола през лятната подготовка.

Двата гола на комплекс "Евима" в Банско паднаха в последните десет минути на мача и стана дело на Иван Тасев и Наско Цеков, които отбелязаха дебютните си голове за "армейците".

Следващата контрола на ЦСКА е на 29 юни срещу румънския Поли Яши. Тя отново ще бъде с начален час 17:30. За Крумовград пък предстои приятелски мач срещу Монтана на същата дата, но от 15:00 часа.

Още в 3-тата минута Крумовград можеше да излезе напред в резултата след детинска грешка на Сейни Санянг. Той подари топката на символичните гости и последва подаване към Патрик Луан, който излезе сам срещу вратаря на ЦСКА, ала Бусато излезе напред, скъси ъгъла и парира удара на Луан.

До средата на първото полувреме ЦСКА владееше топката през по голямата част от времето, но момчетата на Стипич така и не успяваха да създадат сериозно положение пред вратата, пазена от Янко Георгиев.

В 23-та минута футболистите на "червените" удариха греда. Марселино напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле. Топката достигна до Сейни Санянг, който дебнеше на границата на наказателното поле и нанесе изключително неточен удар, но кълбото рикошира в тялото на защитник на Крумовград и се насочи застрашително към вратата, ала се отби от напречната греда.

В следващата атака играч на Крумовград отново излезе сам срещу Бусато. Този път Серкан Юсеин открадна топката от Християн Петров в центъра на терена и се понесе сам срещу Бусато. Той нанесе удар, но право в корема на бразилеца. Наложи се стражът на "армейците" да получи лекарска помощ, но все пак се оказа, че няма нищо сериозно и вратарят продължи участието си в контролата.

ЦСКА огранизира най-добрата си атака в 38-ата минута. Хризтиян Петров подаде към Сейни Санянг, който от своя страна изведе Хайнц на отлична позиция по левия фланг. Норвежецът центрира остро по земя и топката достигна до Линдсет, който стреля и вече се виждаше как кълбото влиза в мрежата, ала от някъде на голлинията се появи Матиас Фаетон и предотврати попадението. Атаката логично беше спряна за засада на Фаетон.

В последната минута на полувремето Хайнц стреля опасно от ъгъла на наказателното поле, но Янко Георгиев успя с върха на пръстите си да избие в корнер.

На почвиката Стипич смени почти целия отбор на ЦСКА. В игра се появиха Евтимов, Дончев, Илиев, Иванов, Панайотов, Александров, Тасев, Шопов (к) и Скаршем. От игралите през първото полувреме останаха само Санянг и Марк-Емилио Папазов.

Пет минути след подновяването на играта Папазов обстрелва вратата на Крумовград с шут извън наказателното поле, ала Янко Георгиев отново внимаваше.

Резултатът на комплекс "Евима" в Банско беше открит в 78-ата минута. "Армейците" организираха многоходова комбинация, при която Скаршем подаде към Асен Дончев вдясно, а бекът на ЦСКА центрира по земя в наказателното поле, където Иван Тасев засече топката от непосредствена близост и опъна мрежата на Крумовград за дебютното си попадение с червения екип.

Крумовград пропусна отличен шанс за изравняване на резултата малко преди края. В 83-та минута Ерол Дост премина като на парад през центъра на "червената" защита и стреля опасно, но покрай гредата.

ЦСКА отбеляза още един гол в последната минута на мача. Станислав Шопов изведе Наско Цеков сам срещу вратаря на Крумовград, а младият футболист технично прокара топката покрай стража за крайното 2:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини