ЦСКА успя да надвие Беласица с 2:0 при дебюта на Томислав Стипич

ЦСКА успя да надвие Беласица с 2:0 при дебюта на Томислав Стипич

Topsport.bg

22-06-2024, 13:16

ЦСКА победи с 2:0 с Беласица в приятелски двубой, който бе и дебют за новия наставник на "армейците", Томислав Стипич. Срещата почти през цялото време мина под диктовката на столичния клуб. През първото полувреме Тобиас Хайнц съумя да открие резултата рано в контролата, докато през второто Симеон Александров удвои преднината, оформяйки и крайния резултат. Така Стипич успя да дебютира, въпреки че мачът бе с успех. 

В 7-ата минута ЦСКА откри резултата. След разбъркване в защитата на Беласица Тобиас Хайнц успя да изпрати топката във вратата на Захари Димитров.

В 11-ата минута Улаус Скаршем овладя топката след центриране на Шопов и преодоля двама противници, след което шутира към далечния ъгъл. За жалост обаче топката се отби в страничната греда.

В 24-ата минута Андон Гущеров имаше възможност да изравни резултата в мача. Нападателят успешно отигра центриране от пряк свободен удар. Изтрелът му с глава обаче профуча встрани от целта.

В 30-ата минута "червените" съумяха да организират още една добра атака. Станислав Шопов успя да си осигури пространство за изстрел, но неговият шут се отби в краката на Хайнц и последва удар от вратата.

В 38-ата минута съставът на Томислав Стипич не можа да удвои аванса си. Улаус Скаршем получи подаване на удобна позиция, но последвалият удар премина близо до левия стълб на вратата на Захари Димитров.

В 71-ата дойде и първата по-интригуваща ситуация за втортото полувреме, когато след центриране от ъглов удар Георги Чорбаджийски отправи изстрел с глава, който обаче бе твърде слаб и топката попадна в обятията на Димитров.

В 75-ата минута ЦСКА удвои преднината си, след като Иван Тасев бе изведен на левия фланг, отправи подаване към Симеон Александров, който успя с акуратен изстрел да порази вратата.

До последния съдийски сигнал "червените" разполагаха с още две възможности да реализират попадение, но не успяха да го сторят и двубоят приключи при резултат 2:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини