Черно море - Левски 3:1 (Развой на срещата по минути)

Черно море - Левски 3:1 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

13-04-2024, 21:18

Отборът на Черно море е домакин на Левски в среща от 29-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион"Тича" във Варна започва в 20:15 часа, като е очакван с голям интерес заради факта, че и двата отбора се борят за участие в европейските клубни турнири.

След силния старт на сезона и първото място, на което "моряците" зимуваха, то през пролетта отборът на Илиан Илиев започна леко да отстъпва откъм резултати и в момента заема трета позиция зад Лудогорец и ЦСКА. Левски е на петата позиция и изостава с две точки от четвъртия Локомотив (Пловдив). Именно четвъртото място дава право на бараж срещу седмия, който да излъчи и последния български участник в Европа.

Поради тази причина Левски няма право на много грешки. Черно море също заявява амбициите си за европейско участие и ще преследва успех.

Николай Костов има сериозни кадрови проблеми. Двама от централните бранители - Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап не тренираха с отбора в последните дни.

От началото на седмицата двамата не тренират с останалата част от отбора  заради вирусно заболяване. В Левски се надяваха, че поне един от тях ще успее да се излекува за мача във Варна, но това не се случи. Така най-вероятно в центъра на защитата ще играят Кристиян Димитров и Хоакин Фернандес, въпреки че уругваецът все още не е в желаната кондиционна форма. В последните дни проблем с контузия имаше и Асими Фадига, който попадна в групата. Французинът в сряда напусна по-рано тренировката, след като почувства болки. С травми все още са Асен Митков и Фабио Лима, а Илиян Стефанов е трайно контузен.

Източник: Topsport.bg

Последни новини