Черно море показа кой е господарят на Варна и победи "соколите" в интригуващ двубой

Черно море показа кой е господарят на Варна и победи

Topsport.bg

вчера, 22:00

Черно море надделя в интригуващ сблъсък над градския си съперник Спартак (Варна) с 2:0 в мач от 9-ия кръг на Първа лига. Първото попадение в срещата отбеляза Мазир Сула в 6-ата минута, когато се разписа от дузпа. В 58-ата минута Дуду също се разписа, с което оформи и крайния резултат.

Двубоят стартира много вихрено и напрегнато. Още в самото начало имаше интересни моменти, а и доста нарушения, като първият жълт картон бе получен едва 30 секунди след началото на срещата от Даниел Димов.

Именно след нарушение Георги Кабаков отсъди дузпа за Черно море още в 6-ата минута. Защитата на Спартак допусна груба грешка, като Франьо Пърце не подаде точно на Бауренски и Исмаил Иса успя да го изпревари и да спечели дузпа за "моряците". Зад топката застана Мазир Сула, който бе безкомпромисен и откри резултата в 8-ата минута.

В 17-ата минута пред Спартак (Варна) се откри отлична възможност. Антонио Вутов проби и изведе Ахмед Ахмедов, който навлезе в наказателното поле и стреля, но кълбото мина покрай вратата.

В 25-ата минута вратарят на Черно море, Пламен Илиев, блесна с фантастична намеса! Кристиан Илич тества максимално стража и отправи много силен удар към десния ъгъл на вратата, но Илиев се справи блестящо и успя да избие в корнер.

В 53-ата минута Черно море беше много близо до това да вкара второ попадение. Исмаил Иса можеше да вкара истинско бижу във вратата на "соколите". Той засече от трудна позиция с пета, но топката профуча покрай вратата.

В 58-ата минута Дуду бележи, с което удвоява резултата за гостите. Исмиал Иса успя с глава да прати топката към Едгар Пашеко. Той пък напредна и с подаване с външен фалц намери Дуду, който от няколко метра нямаше никакви проблеми да реализира попадение.

В следващите минути натискът на Черно море стана много сериозен. В 66-ата минута Иса напредна с топката и шутира, а Мартин Величков изби в корнер. От последвалото центриране Живко Атанасов стреля с глава, но неточно.

В 72-ата минута "соколите" имаха невероятен шанс да се върнат в срещата. Ивей Ромееш отправи силен удар към вратата, но Пламен Илиев спаси. Ромееш обаче получи нов шанс да вкара чрез добавка с глава, но Илиев внимаваше и се отчете отново със спасяване.

В 88-ата минута Асен Дончев за малко да реализира и трети гол за "моряците". Той напредна мощно и отправи плътен изстрел по земя, но топката разтресе десния стълб зад Мартин Величков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини