Черно море потрепери, но взе своето срещу Ботев (Враца)

Черно море потрепери, но взе своето срещу Ботев (Враца)

Topsport.bg

01-03-2024, 19:30

Черно море надви трудно Ботев (Враца) с 2:1 в двубой от 23-ия кръг на efbet Лига. По този начин домакините отново излизат на първата позиция в класирането с 51 точки, докато врачани остават на предпоследно място едва с 13 пункта.

Варненци поведоха от дузпа, вкарана великолепно от нападателя Атанас Илиев в 41-та минута. През второто полувреме пък съставът на Илиан Илиев удвои аванса си благодарение на автогол на Меси. За врачани се разписа Мирослав Маринов в 80-та минута.

"Моряците" рано наложиха натиск над съперника си, като създадоха първата добра възможност в мача.В 11-та минута халфът Пабло Гарсия излезе на стрелкова позиция, след което отправи удар, спасен от стража Федерико Рубио.

Постепенно темпото на игра спадна, съпроводено с минимален превес на домакините, но в края на полувремето играчите на Илиан Илиев се възползваха от грешка в гостуващата отбрана.

Левият краен Мартин Ачков фаулира в наказателното поле устремения Илиан Илиев - младши, а реферът Васил Минев не се замисли и на мига посочи бялата точка. Нападателят Атанас Илиев се нагърби с отговорността, за да изпълни дузпата по безпощаден начин.

Най-доброто положение за "моряците" през втората част се случи в 63-та минута. Андреяс Калкан центрира от фаул в наказателното поле на тима от Враца, където снажният капитан Даниел Димов стреля неточно с глава.

С оглед тоталното превъзходство, лидерът в първенството заслужено реализира втори гол. В 70-та минута Илиан Илиев-младши центрира коварно, а Меси с нескопосано действие в защита си отбеляза автогол.

Макар да изглеждаше, че интригата е приключила, възпитаниците на Христо Янев съумяха да разпечатат вратата на Иван Дюлгеров. В 80-та минута Илкер Будинов се измъкна от отбраната на Черно море, комбинира с Мирослав Миронов, който от непосредствена близост записа името си сред голмайсторите.

Източник: Topsport.bg

Последни новини