Черно море спечели битката с ЦСКА! Късен гол попари "армейците" във Варна

Черно море спечели битката с ЦСКА! Късен гол попари

Topsport.bg

24-02-2024, 17:12

Черно море победи ЦСКА с 1:0 у дома в мач от 22-рия кръг на efbet Лига.

Дербито на кръга беше решено с късен гол на Живко Атанасов, а двата отбора завършиха с човек по-малко, след като първо Каранга беше изгонен в 72-ра минута, а десет по-късно и Мазир Сула се прибра преждевременно в съблекалните.

С успеха "моряците" излязоха на първо място във временното класиране с 48 точки, а ЦСКА остава на 3 пункта зад Черно море.

В първите минути ЦСКА успя да се настани в полето на варненци, но защитата на "моряците" се справяше с всички "червени" набези. Въпреки това в 10-та минута Мишаел изведе Исмаил Иса на добра позиция, но Густаво Бусато излезе предвидливо и улови кълбото, току преди нападателят на варненци да достигне до него. Двамата се сблъскъха и вратарят на "червените" имаше нужда от лекарска помощ, но всичко за него се размина и играта продължи.

В 14-та минута Фернандо Каранга извърши безобидно нарушение в нападаение, но странно защо реферът Железов реши да го предупреди официално и му показа жълт картон.

Четвърт час след началото на мача ЦСКА успя да разпечата вратата на "моряците". Фернандо Каранга се отскубна зад защитата на варненци и простреля Дюлгеров, но се оказа, че бразилецът се е намирал в положение на засада. Засадата беше маркирана в реално време и беше потвърдена от колегите на Железов, които отговарят за ВАР.

В средата на първото полувреме Тобиас Хайнц центрира отлично към своя сънародник Линдсет, но вторият остана малко под топката и не успя да нанесе удар към вратата.

В 30-та минута Каранга се пребори с Живко Атанасов и излезе сам срещу Дюлгеров, но ударът му с неудобния ляв крак беше твърде неточен и премина високо над напречната греда.

Малко преди почивката "армейците" изградиха страхотна многоходова комбинация с едно докосване, но последният пас на Марселино Кареасо към Каранга дойде малко по-дълъг, отколкото трябваше и Дюлгеров улови топката спокойно в ръцете си.

Малко след подновяването на играта домакините изпълниха корнер, след който играч на Черно море нанесе удар по посока вратата на Бусато, но бразилският страж улови без никакъв проблем.

20 минути преди края на мача ЦСКА остана с човек по-малко, след като нападателят на "червените" Фернандо Кранга беше изгонен. Първоначално съдията Железов му показа втори жълт картон за влизането в краката на Васил Панайотов, но беше привикан от колегите си във ВАР и му показа директен червен картон.

Десет минути след това Мазир Сула получи втори жълт картон за нарушение срещу Вион и също остави своите с човек по-малко. 

Две минути преди края на редовното време Черно море успя да отбележи гол. Първо Бусато на два пъти блесна с добри спасявания, а след второто от тях се стигна до корнер. След неговото изпълнение Атанас Илиев излезе на първа глава и отклони топката на задна към Живко Атанасов, който с глава не остави шансове на Бусато и се разписа за крайното 1:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини