Черно море удави безобразен, бездушен и позорен Локомотив (София) и изпревари ЦСКА

Черно море удави безобразен, бездушен и позорен Локомотив (София) и изпревари ЦСКА

Topsport.bg

04-04-2024, 20:55

Отборът на Черно море постигна безпроблемна победа с 3:0 при домакинството си на Локомотив (София) в среща от 27-ия кръг на 27-и кръг в efbet Лига. Страхотен мач за "моряците" изигра нападателят Атанас Илиев, който реализира хеттрик само в рамките на 17 минути. Той откри резултата в 21-ата минута, пет по-късно удвои, а в 38-ата направи резултата класически.

"Моряците" диктуваха събитията на на терена през цялата среща, като домакините изпуснаха още няколко добри ситуации за попадение. Гостите от столицата пък не успяха да се противопоставят на своя съперник.

По този начин Черно море продължава да няма загуба у дома през този сезон в първенството, като има 13 победи и само едно равенство, което дойде срещу Локомотив Пловдив (2:2). 

На загрявката Гонсало Кардосо получи проблем и бе принудително заменен в стартовия състав от Лука Иванов в тима на Локомотив София.

Гостите от столицата стартираха активно двубоя и в първите няколко минути се задържаха по-често в половината на Черно море и стигнаха до няколко центрирания в наказателното поле, но до сериозни опасности за вратаря Иван Дюлгеров не се стигна.

Първата голова ситуация обаче бе на сметката на домакините в деветата минута. Мазир Сула центрира от свободен удар отляво на наказателното поле, където Атанас Илиев се освободи от бранител на Локо София и стреля силно с глава, но вратарят Жарко Истатков се намеси фантастично и изби. Топката бе изчистена, но попадна на пътя на Виктор Попов, който шутира от сериозна дистанция, но в аут.

Още преди да е изтекла същата минута "моряците" имаха нова отлична възможност да открият резултата. Играчите на Илиан Илиев организираха бърза контраатака, при която Сула изведе на скорост Уеслен Жуниор, който се ицмъкна от защитата на гостите, влезе в наказателното поле фронтално срещу вратата и стреля, но с втора чудесна намеса се отчете стражът на гостите Истатков.

Десет минути по-късно Цветомир Панов получи от Сула отляво в наказателното поле, освободи се от играч на "червено-черните" и шутира от малък ъгъл, но Истатков изби в ъглов удар.

Натискът на Черно море даде резултат и домакините откриха резултата в 21-ата минута. Пабло Гарсия намери много добре Атанас Илиев на границата на наказателното поле, след което нападателят пое кълбото отляво в пеналтерията и с хубав нисък удар с левия крак по диагонала намери долния ляв ъгъл на Истатков за 1:0, като топката първо се отби от гредата.

Андреяс Калкан подаде към Уеслен, който се обърна по страхотен начин в наказателното поле на Локомотив София. Бразилецът шутира с левия си крак към десния ъгъл на вратата, но Истатков отрази в 23-ата минута.

Черно море удвои преднината си в 25-ата минута, когато Антони Иванов върна неразчетено топката към свой съотборник, като Атанас Илиев отне топката и вкара гол-красавец, след като мощният му удар срещна напречната греда и влезе в мрежата.

Андреяс Калкан отне топката в центъра на терена и даде началото на контраатака, като испанецът проби през средата, след което отклони вдясно за Атанас Илиев, който с удар в десния ъгъл на вратата оформи своя хеттрик в 38-ата минута.

До края на първото полувреме Черно море намали оборотите, а Локомотив София не успя да стигне до ново положение пред вратата на Иван Дюлгеров.

Първото по-опасно положение за второто полувреме бе на сметката на гостите. Живко Атанас не изчисти по най-добрия начин топката в 47-ата минута, а Симеон Мечев се възползва и стреля от границата на наказателното поле, но покрай десния страничен стълб на вратата на Черно море.

В следващите минути игровото темпо спадна, като домакините владееха топката в по-големи периоди от време.

Атанас Илиев получи топката на границата на наказателното поле в 72-рата минута, след което стреля към долния десен ъгъл на вратата, но Жарко Истатков отрази. След последвалия корнер топката бе избита от бранител на столичните "железничари", но Васил Панайотов овладя на границата на наказателното поле и шутера, но Истатков отново отрази.

Илиев получи топката и веднага стреля от границата на наказателното поле в 77-ата минута, но топката премина над напречната греда.

До края на двубоя Черно море намали оборотите, но не изпусна инициативата и се поздрави с крайния успех.

След тази победа "моряците" събраха 58 точки и се изкачиха до второто място във временното класиране, откъдето изпревариха ЦСКА, докато Локомотив (София) допусна четвърта поредна загуба и остава на незавидната 14-а позиция с 25 точки.

Източник: Topsport.bg

Последни новини